Две платна на френския арт колектив Обвиъс, реализирани с помощта

...
Две платна на френския арт колектив Обвиъс, реализирани с помощта
Коментари Харесай

Платна, нарисувани от изкуствен интелект, се продадоха за разочароващи суми

Две платна на френския арт колектив Обвиъс, осъществени благодарение на изкуствен интелект, бяха продадени на търг на аукционната къща Сотбис в Ню Йорк за по-ниска от предстоящото цена. Те се изтъргуваха дружно за по-ниска сума от основана по сходен метод картина на същия колектив, която преди година беше продадена на търг за 432 000 евро, съобщи Агенция Франс Прес.

Първата от двете картини " Баронеса дьо Белами ", която е от същата серия, като продадената предходната година, беше купена на единствения покупател, направил оферта от едвам 20 000 $, като с комисионните и разноските сумата доближи 25 000 $. Втората картина " Кацувака от лагуната на зората ", въодушевена от японското изкуство, беше продадена за 16 250 $.



Продажбата предходната година картината " Портрет на Едмон дьо Белами " на френския арт колектив смая света на изкуството и притегли вниманието върху пазара на творби, осъществени благодарение на изкуствения разсъдък. Продажбата на новите две картини беше възприемана като знак за апетита на купувачите към този жанр произведения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР