Две от най-големите звезди на българския волейбол през настоящия век

...
Две от най-големите звезди на българския волейбол през настоящия век
Коментари Харесай

Матей Казийски и Цецо Соколов в Идеалния отбор на Тренто, Радо Стойчев - не

Две от най-големите звезди на българския волейбол през сегашния век - Матей Казийски и Цветан Соколов, попаднаха в Идеалния тим на гранда Тренто от основаването на клуба през 2000 година до в този момент.
 Марко Подрасчанин удостовери прехвърлянето си в Тренто
В дните на цялостна изолираност поради пандемията от ковид пристрастеността на почитателите на трентинци към отбора се появи по различен метод. Тифозите на Тренто от най-голямата фенска група Curva Gislimberti проведоха анкета в своите страници в обществените медии Facebook и Инстаграм, с цел да изберат " Дрийм тийма " на Тренто от основането на клуба до в този момент.
 Анджело Лоренцети любимец за селекционер на Иран?
В допитването до почитателите, което събра десетки хиляди гласове, бяха включени 56 някогашни и сегашни играчи на Тренто и 8 треньори, с цел да се изберат най-после идеалната седморка и ментор на отбора. В последна сметка в " Дрийм тийма " на Тренто попаднаха трима сегашни и четирима някогашни играчи на отбора, измежду които и имената на двамата българи, които оставиха отпечатък с изявите си през годините.

Разпределител на Идеалния тим е Симоне Джанели, диагонал Цветан Соколов , посрещачи Матей Казийски и Османи Хуанторена, центрове Себастиан Соле и Сречко Лисинац, а либеро Женя Гребенников.

По-любопитно е обаче, че най-успешният треньор в цялостната история на Тренто - Радостин Стойчев, не предвожда въпросния " Дрийм тийм ". Българският експерт, който трансформира клуба в европейски гранд и го изведе до върха на Стария континент, а и в света, е преместен от сегашния ментор на отбора Анджело Лоренцети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР