Две от най-големите авиолинии в света - „Бритиш еъруейз“ и

...
Две от най-големите авиолинии в света - „Бритиш еъруейз“ и
Коментари Харесай

Създадоха бързи коридори на летище „Хийтроу“ за ваксинирани пътници

Две от най-големите авиолинии в света - „ Бритиш еъруейз “ и „ Върджин Атлантик “ - стартират пилотна стратегия за „ бързи коридори “ на летище „ Хийтроу “ за изцяло имунизирани пасажери. Това става след следващите апели към английските управляващи да бъдат освобождавани от карантина пасажерите, идващи от страни с невисок риск, които са в „ жълтия лист “, измежду тях е и България, заяви.

Ходът на авиолиниите идва, откакто министър председателят Борис Джонсън разгласи, че съвсем всички ограничавания ще бъдат вдигнати на 19 юли. Очаква се през днешния ден или на следващия ден министърът на превоза Грант Шапс да осведоми за измененията за пътуванията в чужбина и да огласи премахването на правилото за 10-дневно карантиниране на идващите с две дози ваксина от страни от „ жълтия лист “.

Повечето известни туристически дестинации за британците са точно в страни от този лист. В същото време обаче случаите на заразявания в страната не престават да нарастват и здравни специалисти акцентираха, че няма ваксина, която да е 100 % ефикасна.

Пилотната стратегия, която ще стартира този уикенд, ще даде опция на пасажери от Атина, Лос Анджелис, Монтего Бей и Ню Йорк да употребяват „ бърз кулоар “, като покажат доказателство за цялостно имунизиране. Целта е да се дадат спомагателни гаранции на държавното управление, че авиолиниите и летищата могат да ревизират статута на жителите за имунизациите преди границата, което ще понижи бремето на имиграционните чиновници. Ще бъдат одобрявани приложенията на английското национално опазване на здравето, CDC карти, цифровите документи на Съединените щати и цифровите Covid документи на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР