Две от децата, пострадали при катастрофата със сръбски автобус на

...
Две от децата, пострадали при катастрофата със сръбски автобус на
Коментари Харесай

Сръбски автобус, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”, има ранени

Две от децата, потърпевши при злополуката със сръбски рейс на автомагистрала „ Тракия ”, ще бъдат превозени тази заран в Детска неврохирургия на „ Пирогов ”. В момента те са настанени в болничното заведение в Стара Загора. Това заяви пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

„ В момента в болница са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Децата са постоянни, като се изключи две от тях. Едното, което беше в по-тежко положение и за което имахме огромни терзания, е нормализирано хемодинамично, контактно, съответно и е в схващане. Ще се наложат оперативни интервенции. Другото детенце, което е в травматичен потрес и с контузия на горен крак, от сутринта е в малко по-тежко положение. То е с фебрилитет. И двете деца ще бъдат превозени в „ Пирогов ” със специфичен екип. Имаме спогодба с неврохирурзите там. Възрастните хора все още са в положително положение. Единият, който е с ампутиран крак, е в устойчиво положение ”, добави министърът на опазването на здравето.
Създава се организация коли за спешна помощ да откарат до границата децата и и възрастните, които са в положително положение, откъдето ще бъдат поети от сръбските управляващи. Психолог към този момент беседва с тези, които са настанени в хотел в Стара Загора. Клиничен психолог на болничното заведение обръща внимание на настанените в лечебното заведение.

Сръбският здравен министър Златибор Лончар благодари на българските управляващи за бързата реакция.

Шофьорът не е потърпевш, арестуван е за 24 ч. Предстои назначението на голям брой експертизи, както и да бъдат изискани голям брой документи от Република Сърбия. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата и полицията тази заран.

Автобус със сръбска регистрация, пренасящ деца, катастрофира на Автомагистрала „ Тракия ” към 20.30 ч. през вчерашния ден на 218 км в посока София. Той се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия прием са изровени. В рейса са пътували общо 49 души - 38 деца и 11 възрастни.

Основните версии за случая са неточност на лидера или техническа нередовност на рейса.

На мястото на случая има разлети нафта и масло и се чака трафикът да бъде възобновено придвижването след тяхното премахване.

" Имаше помощ, всички български жители, които бяха на автомагистралата, ни се притекоха на помощ и бързо пристигнаха управляващи, полиция и пътна помощ, българските жители ни помогнаха да ни докарат тук, тъй че сме получили цялостна поддръжка, включиха се и посланици, инстититуции не знам тъкмо, по този начин чух, в този момент сме добре, малко съм се уплашила, бях се потресла, цялостно беше с деца ", разяснява жена от авариралия рейс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР