Две осмокласнички от Математическата гимназия в Пазарджик се включиха в

...
Две осмокласнички от Математическата гимназия в Пазарджик се включиха в
Коментари Харесай

Доброволки от МГ-то бяха библиотекари за ден

Две осмокласнички от Математическата гимназия в Пазарджик се включиха в самодейността „ Библиотекар за един ден “ на Регионалната библиотека. В рамките на Маратона на четенето библиотекари за ден бяха Гергана Арнаутска и Звездица Папазова.

Интересът към библиотеката и библиотечната специалност за двете тинейджърки не е инцидентен - Звездица и Гергана са получавали наградата за „ най-четящо дете ” през минали години. Двете девойки влязоха в ролята на библиотекари, облечени в тениски с логото на акцията. Те се оправиха сполучливо с разнообразни механически задания, съпътстващи библиотечното обслужване в „ Заемна за възрастни ”. Разгледаха електронната база – Модул ”Обслужване и регистрация ” и направиха проба сами да записват книги на читатели.

Доброволките подредиха строго азбучно читателските бележки за заети книги, подмениха нечетливи сигнатурни етикети, вмъкнаха върнати заглавия от художествена и отраслова литература. За тях беше изключително прелестно да се обадят по телефона на читатели, които са резервирали търсено заглавие. Звездица и Гергана се срещнаха и със уеб страницата на библиотеката и метода, по който всеки един четец може да ревизира своя статус, т.е. какви книги дължи сега. Двете девойки дадоха обещание да осведомят и своите съученици за тази опция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР