Две нови лекарства – Upadacitinib и Risankizumab за лечение на

...
Две нови лекарства – Upadacitinib и Risankizumab за лечение на
Коментари Харесай

Предлагат две нови лекарства във фармако-терапевтичното ръководство по гастроентерология

Две нови медикаменти – Upadacitinib и Risankizumab за лекуване на болест на Крон и улцерозен колит, да бъдат включени във фармако-терапевтичното управление по гастроентерология. Това се предлага в план на разпоредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 21 ноември 2019 година за приемане на фармако-терапевтично управление за лекуване на гастроентерологичните болести, оповестен за публично разискване в портала за публични съвещания strategy.bg.

Проектът е направен на съображение член 259, алинея 1, т. 4 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, а двата препарата са включени в него по отношение на разширение на лечебни показания за посочените болести и смяна в късите характерности на Upadacitinib и Risankizumab, разясняват вносителите.

„ Резултатите от използването на фармако-терапевтичното управление са свързани с реализиране на най-важната цел - обезпечаване на пациентите на високо качество на лекуване посредством използване на единни и обосновани правила, правила и критерии за предписването и използването на лекарствени артикули в обсега на здравната компетентност „ Гастроентерология “ и единни качествени и количествени индикатори за успеваемостта на прилаганата нова рекомендация за терапия при пациенти с болест на Крон и улцерозен колит “, акцентират те в претекстовете към плана.

Срокът на публичната консултация е до 23 ноември 2022 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР