Две награди - от 30 000 и 15 000 евро

...
Две награди - от 30 000 и 15 000 евро
Коментари Харесай

ЕК дава две награди за иновативни идеи

Две награди - от 30 000 и 15 000 евро дава Европейската комисия в границите на самодейността " Нов европейски Баухас ". Инициативата цели да трансформира зелената договорка в културен, стопански и екологичен план. Тя сплотява планове от разнообразни области на науката, културата, архитектурата, технологиите, образованието.

Комисарите Мария Габриел и Елиза Ферера оповестиха през днешния ден началото на състезанието. Първото му направление е отдадено на съществуващи планове. Второто, което се назовава " Нов европейски Баухаус за изгряващи звезди ", е отдадено на концепции или хрумвания, препоръчани от млади гении на възраст до 30 години. Крайният период за изпращане на плановете е 31 май.

" Категориите са 10 - те обгръщат всичко, което е обвързвано с нашето всекидневие - от новите строителни материали, кръговата стопанска система и нуждата да се рециклират материалите, и преминем към това обществените местата да бъдат приятни за всеки един от нас и за отдих и развиване, и стигнем до доста мощно обръщение за приноса на културата, фестивалите. Не сме пропуснали и общността на образованието, която има да играе доста мощна роля, тъй като имаме потребност да подготвим това бъдещо потомство да разполага с нужните умения, тъй че зелената договорка и нейните амбициозни цели да се осъществен ", сподели Мария Габриел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР