Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати

...
Две момичета - на 14 и 13 години, бяха блъснати
Коментари Харесай

Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах бавно, минавах на зелено

Две девойки - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. " Н. Вапцаров " в София. По информация на " По света и у нас " едното от тях е умряло. Другото е ранено, с фрактура на крак и е признато в болница " Пирогов ". Направената проба с дрегер на водача е негативна.

Инцидентът е станал към 19:45 часа. Двете девойки са се прибирали от учебно заведение, което се намира от другата страна на бул. " Никола Вапцаров ", когато са блъснати от автомобила.

13-годишното момиче е било в по-тежко положение и е откарано в най-близката болница, където за жалост е умряло.

154-годишното момиче е в " Пирогов " с фрактура, която се нуждае от оперативно лекуване. Добрата вест е, че неговият живот е вън от заплаха. В момента не престават следствените дейности, с цел да се посочи по какъв начин тъкмо е станала злополуката.

Шофьорът, който е карал джипа, показа, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е съумял да избегне удара.

Ето какво сподели мъжът:
Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по допустимо най-бързия метод и незабавно се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.
Каква беше скоростта?

Предполагам 50-60 км/ч.

Имаше ли запушване?

Нямаше запушване, идвах от прилежащия светофар, завих надясно и оттова до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.
 Джип блъсна две деца в София, едното е умряло Джип блъсна две деца в София, едното е умряло
Две девойки - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Никола Вапцаров " в София. По информация на "По света и у нас " едното от тях е почин...
 © Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР