Две млади жени с изключително високорискови бременности и животозастрашаващи усложнения

...
Две млади жени с изключително високорискови бременности и животозастрашаващи усложнения
Коментари Харесай

В „Майчин дом“ спасиха две родилки с опасни за живота усложнения

Две млади дами с извънредно високорискови бременности и животозастрашаващи затруднения бяха избавени от екипите на „ Майчин дом “, оповестяват от лечебното заведение.

Първият случай е обвързван с рисково ниски стойности на тромбоцитите при 36-годишна жена от Велико Търново. Първоначално бременността ѝ протича леко, само че в седми месец се откриват нарушавания в кръвосъсирването.

Жената е приета в болница два пъти във Велико Търново, където я насочили към „ Майчин дом “. Заради прибързано приключване на околоплодните води, тя е призната по неотложност в 38 гестационна седмица.

 „ Беше заплашителен екшън “: Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март, раждат се 23 бебета за 24 часа Светът 2 мин. „ Беше заплашителен екшън “: Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март, раждат се 23 бебета за 24 часа  „ Тя в действителност е специфична “: Уникална интервенция на 11-годишно момиче с две матки направиха в „ Майчин дом “ България 5 мин. „ Тя в действителност е специфична “: Уникална интервенция на 11-годишно момиче с две матки направиха в „ Майчин дом “  „ Ти не очакваш едно, ти очакваш цели три Тази сутрин 5 мин. „ Ти не очакваш едно, ти очакваш цели три ": Какво споделят двете майки, родили тризнаци в един ден  Рядко събитие: Две майки родиха тризнаци в един ден в „ Майчин дом “ България 1 мин. Рядко събитие: Две майки родиха тризнаци в един ден в „ Майчин дом “  „ Беше заплашителен екшън “: Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март, раждат се 23 бебета за 24 часа Светът 2 мин. „ Беше заплашителен екшън “: Бейби взрив в „ Майчин дом “ на 1 март, раждат се 23 бебета за 24 часа  „ Тя в действителност е специфична “: Уникална интервенция на 11-годишно момиче с две матки направиха в „ Майчин дом “ България 5 мин. „ Тя в действителност е специфична “: Уникална интервенция на 11-годишно момиче с две матки направиха в „ Майчин дом “  „ Ти не очакваш едно, ти очакваш цели три Тази сутрин 5 мин. „ Ти не очакваш едно, ти очакваш цели три ": Какво споделят двете майки, родили тризнаци в един ден  Рядко събитие: Две майки родиха тризнаци в един ден в „ Майчин дом “ България 1 мин. Рядко събитие: Две майки родиха тризнаци в един ден в „ Майчин дом “

Заради ниските тромбоцити и невъзможността за съсирване на кръвта, не може да се премине нито към раждане, нито към оперативна намеса. Благодарение на бързите дейности на лекарския екип, тромбоцитите на родилката са отчасти нараснали, което разрешава раждането да бъде осъществено посредством секцио.

„ Абсолютно всички са страхотни експерти и съм извънредно признателна, че се погрижиха за мен и бебето. Наложи се цезарово сечение заради малко разобличаване 36 часа след приключването на водите, тъй като лекарите се притесняваха, че може да тръгне зараза към бебето. Всички екипи работеха като една съвършено смазана машина и имаха няколко разновидности за проект на деяние. “, показа с благодарност 36-годишната Анна Бонева, която е в устойчиво положение дружно с бебето.

При втория случай се касае за 26-годишна жена от Берковица, на която ѝ е направено незабавно цезарово сечение в 33-та г.с. заради отлепване на плацентата от мястото ѝ на прикрепване към матката. Това е тежко животозастрашаващо положение както за майката, по този начин и за бебето, в множеството случаи е съпроводено с детска смъртност.

Високорисковото положение при младата жена е настъпило вследствие на две съпътстващи бременността болести - прееклампсия и диабет вид 1. Прееклампсията най-често стартира след 20-та г.с. при дами, които са в първа бременност. Характеризира се с хипертония,  загуба на белтък и отток.

Бебето и майката са постоянни, за бебето поставят грижи неонатолозите от Клиниката по неонатология.

Двете раждания са осъществени от екипите на доктор Любомир Джеров и доктор Иван Костов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР