Две малолетни лица – на 11 и 14 години, изтръгнаха

...
Две малолетни лица – на 11 и 14 години, изтръгнаха
Коментари Харесай

Деца поругаха новооткрития възрожденски кът в Девня

Две малолетни лица – на 11 и 14 години, изтръгнаха релефни букви от възрожденския ъгъл в Девня. Вандалското посягане е осъществено в утринните часове на 2 ноември – няма и ден след церемонията по откриването на шестте бюст-паметника. Изтръгнати са няколко букви от монументите на Христо Ботев, Панайот Волов и Георги Бенковски, както и от каменната апаратура с поантата на баладата „ Хаджи Димитър “.

Веднага след определяне на вандалското посягане Община Девня и полицейското ръководство в града започнаха взаимни оперативно-издирвателни дейности и причинителите на хулиганската демонстрация бяха разпознати.

Това са двама братя с букви М.Г. и Г.Г., които са добре известни на Министерство на вътрешните работи. Децата имат тежка житейска орис. Майка им напуснала фамилията от дълго време, като за тях се грижила само бабата, която умряла. Бащата на двете момчета е неведнъж осъждан за обири и е алкохолно подвластен.
Пред органите на реда децата са създали цялостни признания и са изразили страдание за стореното. Те отхвърлят някой да ги е подстрекал да извършат вандалската демонстрация. По-малкото момче свидетелства, че неговият брат е дал концепцията да си откъртят буквички и да си ги занесат у дома. Впоследствие орнаментите бяха предадени на общината, чиито чиновници през днешния ден ги залепиха назад на изчезналите места.

Случаят е докладван на Общинската комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни лица, която би трябвало да дефинира какви възпитателни ограничения да наложи на децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР