Две локации са легендарни сред търсещите НЛО. Едната е Розуел,

...
Две локации са легендарни сред търсещите НЛО. Едната е Розуел,
Коментари Харесай

Скриха ли военните НЛО в Зона 51 и Розуел?

Две местоположения са именити измежду търсещите НЛО. Едната е Розуел, Ню Мексико, където наблюдения на летяща паница стреснаха града през 1947 година Другата е Зона 51, покрай езерото Груум (Groom Lake), Невада, където държавното управление на Съединени американски щати от дълго време поддържа загадка база, за която някои споделят, че крие свързани с НЛО технология и опити.

И двeте мистериозни и доста обсъждани места са в центъра на втория сезон на „ Проект Синя книга “, трагична поредност на канала „ История “, основана на действителна стратегия на Военновъздушни сили на Съединени американски щати със същото име, в която екипи от специалисти проверяват отчети за НЛО от 1952 до 1969г.

В новия сезон, (премиерата беше на 21 януари), Айдан Гилън се завръща в ролята на доктор Дж. Алън Хайнек, астрофизикът и професор, който преди десетилетия е бил същинският теоретичен консултант на програмата „ Синя книга “; Хайнек е прочут на мнозина като „ бащата на НЛО “. Докато той и неговите сътрудници не престават да търсят истината за НЛО, те разкриват нови пластове на машинация и прикрития на държавното управление, сложени на фона на засилващата се Студена война. В същото време шоуто включва исторически истории за НЛО, които и до през днешния ден раздвижват въображението, съгласно канала History.

Докато първият сезон на „ Проекта Синята книга “ беше встъпление в странното събитие на НЛО, „ вторият сезон е на път да ни върне към началото, с цел да разберем къде е била конспирацията “, споделя изпълнителният продуцент на шоуто Шон Яблонски. За да направи това, „ Проектът Синята книга “ отива в Розуел, черпейки от разкази на очевидци, живели там по време на хипотетичната злополука на НЛО и последващото военно прикритие.

Въпреки че събитията в Розуел са се случили шест години преди да стартира същинското следствие на Синята книга, историята е толкоз преплетена с американската НЛО епоха, че сценаристите са се почувствали принудени да я включат, изяснява основателят на шоуто, публицист и съизпълнителен продуцент Дейвид О’Лири,

Така нареченият случай в Розуел се е състоял през юли 1947 година След гръмотевична стихия странни парчета, открити северозападно от Розуел, са били бързо събрани от военнослужещите във военно-въздушното отделение намиращо се в Розуел, съгласно формалния уеб страница на града. Съобщение за печата, издадено от чиновник на публичната информация, лейтенант Уолтър Хът на 8 юли 1947 година, разказва „ летяща паница “, която е била във притежание на армията.
На идващия ден обаче се появява друго прессъобщение, издадено от генерал-лейтенант Роджър Рамей. Според новия отчет упоменатият обект е бил метеорологичен балон.

„ Това беше началото на най-известното и добре документирано прикриване на НЛО “, съгласно уеб страницата на Розуел.

Други епизоди на „ Проект Синята книга “ бяха въодушевени от действителни местоположения, които се гордеят с еднообразно непреодолими асоциации с НЛО, като мистериозната Зона 51. Друг запаметяващ се случай акцентира голям брой срещи с НЛО, които са се случвали не на сушата, а над Атлантическия океан, по време на серия от маневри на НАТО през септември 1952 година, наречена „ Операция Майнбрас “, споделя О’Лири.

В центъра на Проект синята книга и в поредицата е Хайнек. Той знае от дълго време, че държавните чиновници прикриват от обществеността информация за НЛО, „ само че той остава в програмата, тъй като беше академик “, изяснява О’Лири. „ Това е метод той да получи достъп до досиетата, даже и да е съизвършител в самото прикриване. Така че е малко като:„ Как да разкриеш най-голямото прикритие за всички времена, когато си част от него? “ – изяснява О’Лири.

Истинският Проект Синя книга завършва преди десетилетия, само че публичното обаяние от НЛО към момента продължава да е високо; като през септември 2019 година повече от 1,5 милиона души се записват за присъединяване в нещо като фестивал в Рейчъл, Невада, наименуван „ Storm Area 51 “, с желанието да се наруши периметърът на Зона 51, с цел да „ забележим извънземни “, съгласно информация на изданието Live Science. (Само няколко хиляди души в действителност се появяват на място и няма никакви офанзиви на портата, още по-малко извънземни, съгласно Vox.)

Кадрите от срещите на водачите на Военноморски сили на Съединени американски щати през 2004 година с НЛО, споделени неотдавна онлайн, в допълнение подхранват спекулациите за личния опит на държавното управление с тези загадъчни наблюдения и какъв брой още такива случаи са държани в загадка. В реалност, през 2017 година се появиха доказателства, които допускат, че държавното управление на Съединени американски щати скрито проверява НЛО от 2007 година

След това, на 13 януари тази година, представител от Службата за военноморското разузнаване на Съединени американски щати (ONI) удостовери съществуването на най-малко един видеоклип и няколко строго секретни документа по отношение на срещата с НЛО от 2004 година Говорителят също така означи, че представянето на тези материали на обществен надзор „ би предизвикало извънредно тежки вреди на Националната сигурност на Съединените щати„.

Изглежда, че дружно с възобновяването на публичния интерес към НЛО е възобновено признанието, че държавното управление знае повече за НЛО, в сравнение с се дава, и задържа значима информация, споделя О’Лири. Поради тази причина светът на „ Проекта Синята книга “ и неговите НЛО прикрития наподобява изключително настоящ, прибавя Яблонски.

„ Проектът Синята книга “, в прочут смисъл, е първоизточникът на подправени вести “, споделя Яблонски. „ Правителствената стратегия беше да изложи истории, които споделят:„ Каквото си мислиш, че си видял, не е правилно “. Тази визия за това кой управлява истината – и битката за този надзор е нещо, което евентуално, на първо място друго, е това, което дефинира тематиката за НЛО през днешния ден “, заключава Яблонски.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР