Две ленти за излизащите от София ще има днес във

...
Две ленти за излизащите от София ще има днес във
Коментари Харесай

Две ленти за излизащите от София ще има днес във Владая

Две ленти за излизащите от София ще има през днешния ден във Владая на път I-1 (Е-79) за облекчение на трафика и повишение на пътната сигурност, оповестяват от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Промяната ще бъде до 14 ч. през днешния ден.

Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „ Даскалово “ до кръстовище „ Драгичево “ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „ Петрол “/.

На 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. в същия сектор ще има две ленти към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин “.

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността, увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата и умерено пътешестване на водачите в края на трите почивни дни към Деня на Независимостта на България. Шофьорите би трябвало да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават рестриктивните мерки, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “, която следи и подхваща нужните дейности за организацията на придвижването.

Ограничено ще е прекосяването на камионите над 12 тона по следните сектори от републиканската мрежа:

автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала „ Струма “ при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “;
път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ – София;
път I-9 Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

Във връзка с упования натоварен трафик по главните пътни посоки Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат внезапни маневри и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-бързо и малко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

 Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Ето карта с краткотрайната организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2017 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР