Две лекарки бяха отведени в полицията в черноморския град Зонгулдак

...
Две лекарки бяха отведени в полицията в черноморския град Зонгулдак
Коментари Харесай

Арестуваха лекарки в Турция, пиели бира на плажа

Две лекарки бяха отведени в полицията в черноморския град Зонгулдак в северната част на Турция, тъй като на плажа си разрешиха да пият бира, с което нарушили публичния ред

Жените на към 30-годишна възраст отишли на плажа след работа, излегнали се на шезлонгите, извадили книги, по-късно и бира, а до момента в който отпият по глътка, при тях се явил охранител, който ги предизвестил, че използването на алкохол е неразрешена. Възникнал спор, лекарките твърдели, че сходна възбрана на обществено място е срещу закона, още повече, че те не безпокоят никого

Връхлетял ги и чиновник от общинската полиция, който им споделил, че в случай че били мъже, с ритници щял да ги изхвърли от плажа, описа едната лекарка. „ Тогава дойде и началникът му, и с него се разправяхме още 15-20 минути. Опитахме се да им разбираем, че не може да съществува такава възбрана, че тя е в несъгласие със закона, само че не желаеха да схванат. Влязох в морето, само че полиция ме извика назад, водиха ни първо в болница и след това в полицейския сектор. Алкохолният тест сподели 0,50 промила при мен, а нулев резултат при колежката ми. Наложиха ни парични санкции, стояхме там с часове с мокри облекла и едвам през нощта успяхме да излезем “, добави дамата, заяви Дарик.

Неджат Улудюз от общинската дирекция по културата и обществените действия акцентира, че казусът няма връзка с кметството, само че на плажа, който се стопанисва от него, има табела, указваща възбраната за внасяне на алкохол.

На плажа обаче има ресторант, откъдето може да се купи алкохол и съгласно наредбите там няма проблем да се пие, само че на брега и на пясъка не, добави той. Чиновникът акцентира, че ще бъдат затегнати още по-строго ограниченията за използването на алкохол на бреговата линия, като се актуализират общинските наредби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР