Две ключови решения, които засягат енергийния сектор, взе българският парламент

...
Две ключови решения, които засягат енергийния сектор, взе българският парламент
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетиката: Държавата се включва в добива на газ от Черно море; Жегата повиши цените на тока

Две основни решения, които засягат енергийния бранш, взе българският парламент през миналата седмица. Едното е обвързвано с присъединяване на страната в консорциума за изследване и рандеман на природен газ в акваторията на Черно море, а другото - с развалянето на концесията на пристанищния терминал " Росенец ", който се употребява от " Лукойл Нефтохим Бургас " за импорт на нефт. Ефектите от тях занапред ще се усещат и правят оценка, само че е реалност, че и двете могат радикално да преобърнат обстановката в сектора.В същото време Народното събрание продължава да бави разглеждането на Закона за силата от възобновими енергийни източници, който е чакан с неспокойствие от стотици вложители, защото има вяра, че доста ще улесни процеса по построяването на слънчеви и вятърни централи. От в този момент е ясно обаче, че преди августовската почивка на депутатите за гласуването на този норматив няма да има време.

Две основни решения, които засягат енергийния бранш, взе българският парламент през миналата седмица. Едното е обвързвано с присъединяване на страната в консорциума за изследване и рандеман на природен газ в акваторията на Черно море, а другото - с развалянето на концесията на пристанищния терминал " Росенец ", който се употребява от " Лукойл Нефтохим Бургас " за импорт на нефт. Ефектите от тях занапред ще се усещат и правят оценка, само че е реалност, че и двете могат радикално да преобърнат обстановката в сектора.

В същото време Народното събрание продължава да бави разглеждането на Закона за силата от възобновими енергийни източници, който е чакан с неспокойствие от стотици вложители, защото има вяра, че доста ще улесни процеса по построяването на слънчеви и вятърни централи. От в този момент е ясно обаче, че преди августовската почивка на депутатите за гласуването на този норматив няма да има време.
Какво се случи
Държавно рамо за газа в Черно море. Енергийният министър Румен Радев ще договаря с консорциума сред френската Total и австрийската OMV, който изследва блок " Хан Аспарух ", за включването на БЕХ в плана за рандеман на газ от дълбоките води с дял от 20%. Надеждите там са за обилни находища на природен газ в източната част, само че те още не са доказани. По груби сметки БЕХ би трябвало да вложи най-малко 20 млн. евро, само че сумата може да.

" Росенец " може да е стъпка към промяната на собствеността на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Освен повреждане на концесията е допустимо по-големият проект да е. Последното си пролича от думите на Бойко Борисов, който с изключение на тематиката с пристанището разшири обсега и до тръбите и представителя на страната.
Реклама Ако сте пропуснали
Върховните съдии анулираха част от текстовете в Наредбата за топлоснабдяването, които са свързани с формулата за пресмятане на такста сградна апаратура. Но това още нищо не значи, защото решението не е дефинитивно и може да се апелира. Какви обаче са претекстовете на магистратите -.
И още
Жегата изстреля цената на тока до 265 лева./мВтч -. Все още междинната стойност на електрическата енергия за месеца е под границата от 200 лева./мВтч, над която се изплащат обезщетения за компаниите

Цената на природния газ се намали Причината е обновеният импорт от Норвегия след траяла повече месец профилактика на мощностите
Зелена сила
, приходите - за теб и за квартала. С дребни промени в законодателството може да се основат условия за взаимни ВЕИ вложения, които да обезпечат освен на ниска цена ток, само че и доходи за хората
Реклама
. Тенденцията и в България е за повече, по-дълги и по-интензивни горещи талази. Има обаче какво да се направи, с цел да се защищити стопанската система и качеството на живот на хората в новия климат.

Светът не реализира високите си цели за климата. Време е за малко натурализъм -.

Жега в София: климатични промени vs неприятно ръководство. Неадаптираното строителство, многото коли и оскъдните зелени зони образуват мощен само че с градоустройствени стъпки това може да се промени.

Светът има 7 години, с цел да понижи парниковите излъчвания на половина..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР