Две ключови държави от ЕС - Испания и Гърция, отхвърлиха

...
Две ключови държави от ЕС - Испания и Гърция, отхвърлиха
Коментари Харесай

Испания и Гърция отхвърлиха европакета за миграцията

Две основни страни от Европейски Съюз - Испания и Гърция, отхвърлиха европейски пакт за мигрантите в Средиземно море, утвърден от Брюксел, оповестява Ел Паис.

``
реклама

Двете страни са на мнение, че документът, подписан от Германия, Франция, Италия и Малта, се отнася до избавителни интервенции в цялото Средиземноморие, само че механизмът е основан главно с цел да позволи проблемите на Италия.
 

Испанското държавно управление се опълчи с възражението, че единствено мигрантите, които са били избавени в морето и са поискали леговище, може да бъдат прехвърляни в други страни. Този аршин обаче изключва множеството от мигрантите, които идват в Испания.
 
Ел Паис показва, че въпросният ексклузивен механизъм е умислен като жест на европейска поддръжка за Италия - тъкмо в този момент, когато Матео Салвини, който трансформира миграцията в политически и филантропичен проблем, към този момент не е на власт. От редакцията на испанския всекидневник акцентират, че пактът ще се задейства, ако дадена страна е подложена на " несъразмерен миграционен напън " - прекомерно несигурно разбиране съгласно Ел Паис.
 
Все още не е ясно дали документът ще събере задоволително поддръжка. Предстои четирите страни, подписали пакта, да го показват в Съвета на министрите на правораздаването и на вътрешните работи на Европейски Съюз на 8 октомври с концепцията да завоюват съидейници. До момента обаче е станало ясно, че с изключение на Испания и Гърция други страни членки също отхвърлят схемата, въпреки и с разнообразни претекстове. Става въпрос за Унгария и Полша, които твърдо се опълчват на всевъзможен тип европейска миграционна политика, основаваща се на правилото на солидарността.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР