Две китайски момчета на възраст около 8-9 години пътуваха 80

...
Две китайски момчета на възраст около 8-9 години пътуваха 80
Коментари Харесай

Две деца пътуваха 80 км в шасито на автобус, за да намерят родителите си

Две китайски момчета на възраст към 8-9 години пътуваха 80 км в шасито на рейс. Целта им била да стигнат прилежаща провинция, където работят техните родители.

Двете деца са от оскъдно село в Гуансия-джуански самостоятелен район. Те са желали да стигнат в провинция Гуандун, написа Би Би Си.

Момчетата са оповестени за изчезнали от учебното заведение им. В същия ден са открити от чиновник по сигурността, когато транспортното средство стопира на гара по маршрута си. 

На фотосите се вижда, че децата са покрити с тиня и пепел и се държат за шасито на транспортното средство покрай калниците. 



Близо 6 км рейсът е прекосявал стръмен сектор, а разкрилият ги охранител се изненадал, когато се уверил, че са невредими. 

След разпит се оказва, че децата тръгнали, с цел да търсят родителите си, които работят в прилежащата провинция.

Малчуганите страдали от обстоятелството, че са разграничени от майка си и татко си и по тази причина подхванали рисковото пътешестване. 

Роднините на децата са неотложно известени. Те са прибрали хлапетата вкъщи, само че случката отприщи вълна от неодобрение в обществените мрежи.

Повечето консуматори я назовават " сърцераздирателна ", а един от тях написа: " Има прекалено много деца, отделени от най-ранна детска възраст от своите родители. Кой се грижи за тях? Кой ще откри решение на проблемите им? "

Става въпрос за милиони деца от небогати региони на страната, оставени при родственици или даже сами от своите родители, които отиват в така наречен " градове за работа " - по-силно развити градове и региони, където има доста работа. В множеството случаи такива родители стават жертва на употреба. В момента в Китай има десетки милиони деца, които споделят ориста на двете момчета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР