Две касети с основните копия на Златната плоча на Вояджър

...
Две касети с основните копия на Златната плоча на Вояджър
Коментари Харесай

Касети с копия на Златната плоча с Излел е Делю хайдутин се продават на търг

Две касети с главните копия на Златната плоча на Вояджър се продават на търг на " Сотсби ", заяви LiveScience.

Става дума за персоналните копия на астроном Карл Сейгън на 27-ти музикални части, изпратени с две сонди в космоса от НАСА преди 46 години. Една от песните е българската " Излез е Делю бунтовник " в осъществяване от Валя Балканска. 

А с изключение на нея - Бетовен, Бах, Моцарт, национални песни, напеви и мелодии от Заир, Ява, Индия, и доста други. Плочата е с диаметър 30 см и златно покритие, предпазена е с алуминий. В сондите пътуват и инструкции на символичен език, обясняващи произхода на апарата и метода на запис на информацията върху плочата.

Сейгън и съпругаа му Ан Друян помогнаха за дизайна на грамофонната плоча, която носи и 22 минути естествени звуци и човешки гласове, говорещи на 59 езика.

Плочата е аудио обръщение за всички евентуални интелигентни същества, които могат да го открият при десетилетията пътешестване в космоса. Вояджър 1 е в междузвездното пространство, на 159 астрономически единици от Земята, най-отдалеченият човешки обект от планетата ни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР