Две жени се оказват от двете страни на престъпната схема

...
Две жени се оказват от двете страни на престъпната схема
Коментари Харесай

Заплашиха ме, че ще ми счупят краката: “Ало” измамници вербуваха пенсионерка за муле

Две дами се оказват от двете страни на незаконната скица - 75-годишната Марийка Митева, която била вербувана  и 74-годишна пенсионерка от Варна. 

 

Жертвата споделя, че е получила позвъняване от мъж, представящ се за служител на реда, който е изискал пари, с цел да защищити детето й. Звъннали са съвсем по едно и също време на два телефонни номера - мобилен и стационарен. След като не затворила, дамата получила закани, че ще бъде пребита. Така оставя до кофа за отпадък към 5 хиляди лв. и златни украшения. 

 

Сумата е прибрана от 75-годишната Марийка. Пенсионерката е хваната с банкнотите от полицията. Жената твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата скица, по която лъжат жертвите си. 

 

По данни на Министерство на вътрешните работи дамата е била съпричастна към “ало ” измами за към 100 хиляди лева в последните месеци. Твърди, че не е знаела в какво взе участие, а мъжът й се показал също за служител на реда.

 

“Не съм виждала мъжа, с който приказвах. Все по-често стартира да ме търси и да желае помощ. Аз попитах “Каква помощ, нали сте от полицията? ” Караше ме да нося някакви пакети ”, добави дамата. Признава обаче, че мнимият служител на реда й оставял пари след всеки пренесен пакет. 

 

Марийка споделя, че още през предходната година същият мъж я е карал да тегли пари от персоналния си влог.

 

“Каза ми “Ще кажеш, че ще правиш ремонт и че ти трябват пари. И по този начин изтеглих 20 хиляди лв. ”, описа старата жена.  

 

Експерти предизвестяват, че ало измамниците рядко звънят на мобилни телефони. По-често търсят жертвите си на стационални номера и се показват за юристи, които желаят сума пари, с цел да отърват от наказателно гонене близки на евентуалните си жертви. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР