Две големи шведски компании обявиха днес, че прекратяват бизнеса си

...
Две големи шведски компании обявиха днес, че прекратяват бизнеса си
Коментари Харесай

Две големи шведски компании прекратяват бизнеса си в Русия

Две огромни шведски компании оповестиха през днешния ден, че приключват бизнеса си в Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Производителят на лагери SKF съобщи, че в границите на второто тримесечие на годината ще напусне Русия и ще изтрие от активите си 500 милиона крони (52,4 милиона долара). Продажбите на компанията в Русия през 2021 година възлизат на към 2 % от общия размер.

" Заключихме, че е невероятно да продължаваме нашите интервенции в Русия, защото липсва база за непоклатимост на нашия бизнес там ", съобщи основният изпълнителен шеф Рикард Густафсон, представен от Ройтерс.

SKF планира да спре бизнеса си последователно и да подсигурява бъдеще на своите чиновници в Русия.

Производителят на артикули за персонални хигиена Essity също ще напусне Русия. Essity произвежда тоалетна хартия, салфетки, носни кърпички, мокри кърпички, маски за лице, както и сапуни, лосиони, антисептични гелове за ръце и други

" Условията за правене на бизнес в Русия се утежняват. В резултат на това активите на компанията в страната се обезцениха с към 1,4 милиарда крони (147 милиона долара) и ние започнахме развой по излизане от съветския пазар ", съобщи шефът на компанията Магнус Грот, представен от ТАСС.

Компанията разполага с три индустриални предприятия в Русия и предлага на пазара марките " Зева " (Zewa), " Торк " (Tork), " Либеро " (Libero), " Либрес " (Libresse) и ТЕНА (TENA).  През 2021 година размерът на продажбите на Essity в Русия е възлизал на 2,8 милиарда крони (29,5 милиона долара), което към 2 на 100 от общия размер.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР