Две години след началото на войната на Русия срещу независима

...
Две години след началото на войната на Русия срещу независима
Коментари Харесай

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база

Две години след началото на войната на Русия против самостоятелна Украйна опитите за зловредно манипулиране на информация не престават, в това число за понижаване на доверието към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), към която България се причисли преди 20 години. Това се показва в обява на Facebook страницата на Министерския съвет, озаглавена " Факти против дезинформацията ".
 
От държавното управление показват, че е подправена вест информацията, че НАТО приготвя широкомащабен спор в Черно море, както и че на форума в Давос се обсъждало Варна да бъде употребена за такава военноморска база.
 
Всички качества на НАТО са ориентирани към въздържане и защита, като решенията подлежат на либерален и политически надзор. Дори единствено разискване на експанзия против други страни е на практика невероятно, защото това опонира на основополагащия документ на НАТО - Вашингтонския контракт, прецизират от държавното управление.
 
България възнамерява основаване на Координационен детайл за ситуационна информираност, което няма нищо общо с понятието " военноморска база " и не включва разполагане на военноморски средства. България има право да получава цялостна ситуационна картина на ситуацията по море, точно заради потвърдено нападателните дейности на Русия, в това число посредством блокиране на забележителна част от българската Изключителна икономическа зона в Черно море, написа още в обявата.
 
Руската агитация неслучайно насочва вниманието точно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата международна война, с цената на редица жертви измежду цивилното население и обилни опустошения на жилищни здания, показват от Министерския съвет.
Оттам припомнят, че НАТО не разисква своите дейности в обществени формати, а в този смисъл изказвания за полемики на такава тема в Давос са очевидна дезинформация.
 
Днес министър председателят Николай Денков дружно с водена от него делегация посетиха Киев. Там министър председателят организира срещи с президента на страната Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал, на които удостовери българската поддръжка за Украйна.
 

 
  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР