Две години след като Световната здравна организация обяви глобалната пандемия

...
Две години след като Световната здравна организация обяви глобалната пандемия
Коментари Харесай

Проучване установи,че пандемията, инфлацията и войната в Украйна причиняват стрес на американците

Две години откакто Световната здравна организация разгласи световната пандемия от Ковид-19, инфлацията, финансовите проблеми и войната в Украйна издигнаха равнищата на стрес в Съединени американски щати до тревожни равнища, откри изследване на Американската асоциация на психолозите, представено от " МедикълЕкспрес ".

Проучване сред 1 и 3 март на " Харис Пол " по поръчка на асоциацията стигна до поразителни резултати, съгласно които от ден на ден възрастни показват инфлацията и проблеми, свързани с нахлуването в Украйна като по-силни аргументи за стрес от всяка друга тематика в 15-годишната история на анкетата " Стресът в Америка ". Те надвишават най-високите стойностите за напрежението, провокиран от парични усложнения, от 2015 година

Водещи източници на стрес са растежът в цените на съществени артикули поради инфлацията (цени на горивата, на електричеството, на питателните продукти) - съгласно 87 на 100 от интервюираните, следвани от проблеми във веригите за доставки (81 на сто), световната неустановеност (81 на сто), съветското настъпление в Украйна (80 на сто) и евентуални ответни ограничения от страна на Русия като хакерски атаки и нуклеарна опасност (80%).

Близо 63 на 100 от интервюираните споделят, че животът им се е трансформирал вечно от пандемията.

Преди година изследването на асоциацията откри, че обвързваният с Ковид-19 стрес е най-вече поради нездравословни промени в тежестта и нараснала приложимост на алкохол. Тази наклонност продължава и тази година, което е знак, че вследствие на това физическото и психическото здраве евентуално не престават да се утежняват.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР