Две години след избухването на пандемията от COVID-19 Европа скоро

...
Две години след избухването на пандемията от COVID-19 Европа скоро
Коментари Харесай

Д-р Клуге: Отиваме към реалистичен край на играта

" Две години след експлоадирането на пандемията от COVID-19 Европа скоро може да навлезе в дълъг интервал на мира заради високия % на имунизация, насъбрания имунитет, по-лекия вид омикрон на ковид и края на зимата ". Това съобщи пред публицисти районният шеф на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге, представен от международните организации.

„ Този интервал на по-висока отбрана би трябвало да се преглежда като помирение, което може да ни донесе дълготраен мир ", добави той.

" Ситуацията, която не сме преживявали до момента при тази пандемия, ни дава опция за дълъг интервал на мира.Освен това, Европа ще бъде в по-добра позиция да отблъсне всяко обновяване на предаването на инфекцията, даже и при по-вирулентен вид от омикрон “, сподели още доктор Клуге.

По думите му, ще бъде допустимо да се реагира на новите разновидности, които неизбежно ще се появят, без да се постановат още веднъж такива деструктивни ограничения, каквито са били нужни до момента.

Той обаче предизвести, че този оптимистичен сюжет ще се сбъдне само в случай че страните продължат имунизационните си акции и засилят вниманието си към навременни ограничения за разкриване на нови разновидности на ковид. Д-р Клуге прикани здравните управляващи да пазят рисковите групи и да предизвикват самостоятелната отговорност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР