Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва

...
Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва
Коментари Харесай

Историкът Димитър Атанасов: В руските учебници няма Украйна, а Югоизточна Русия

Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва е, че няма такава страна. С няколко ракети ще върнем тези хора назад в съветската държавност, е идеологията на настоящата война. Променени са съветските учебници по история и там написа, че няма украинци - това е Югоизточна Русия ". Това сподели историкът Димитър Атанасов в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ".

По този метод се отнася част от българското общество към Северна Македония - че няма такава нация, означи историкът.

“Няма подозрение, че ръководството на Путин има характерностите на тирания. Отнема се свободата на инакомислещите, които заплащат за дързостта си и с живота си - това е образецът на Навални. Няма народна власт. Режимът на Русия е тоталитарен - интересува се от целия живот на жителите си ", сподели още Атанасов.

“Руският режим употребява принуждение във всичките му форми. В Русия се построява фетиш към водача. Виждаме детайли през днешния ден присъщи на култа към Сталин. Обожаваме Тарковски и Достоевски, което не значи, че не би трябвало да назовем режима в Русия тоталитарен самоуверено ", безапелационен е специалистът.

“Обществото става демократично, когато има демократично водачество. Съществува схващането, че огромните страни би трябвало да се ръководят със мощна ръка, което е партизанското име на тоталитаризма. Това значи, че Съединени американски щати, Канада и Австралия, да вземем за пример, би трябвало да се ръководят с камшик, по този начин ли? ", попита риторично историкът.

“За 30 години, в които съществува българска народна власт, обществото ни много израсна. Имаме митинги при всяка неправда - това е добър белег за демократично развиване ", проучва Атанасов.

“Виждаме, че в периферни съветски градчета се появяват мемориали на Навални, вършат се протестни акции, хората рискуват арести. Пътят на обмена на хрумвания посредством пътешестване е отворена демократична врата. Не е належащо човек да е професор, с цел да разбере, че свободата и правото на

инакомислие, които следи в други страни, имат своите изгоди ", открои Димитър Атанасов.

Никой не пита руснаците какво желаят за страната си - това ще се потвърди на идните президентски избори, счита събеседникът.

Политически лица - опозиционни водачи от целия набор, са поискали визита при Цар Борис III в навечерието на Втората международна война, с цел да изразят позицията си, че България не би трябвало да се застава на страната на Германия. Големият дял на българското общество е заставал зад това въодушевление. Тези хора не съумяват да се наложат, само че това потвърждава, че България е имала мощна съпротива. Не единствено комунистите са били действителна съпротива в този исторически интервал, разруши мита Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР