Две експлозии разтърсиха жилища в Централна Швеция, раниха най-малко трима

...
Две експлозии разтърсиха жилища в Централна Швеция, раниха най-малко трима
Коментари Харесай

Две експлозии в жилища в Централна Швеция: Ранени са най-малко трима души

Две детонации раздрусаха жилища в Централна Швеция, раниха минимум трима души и нанесоха вреди на няколко здания. Първата детонация е станала в Хаселби, предградие на столицата Стокхолм. След това е имало гърмеж в Линкопинг, на към 175 км югозападно. Той е откъснал фасадата на триетажна постройка. Не е известно дали гърмежите са свързани между тях. Шведският вестник " Експресен " обаче твърди, че и двете детонации имат връзка с омраза сред незаконни банди.

" Първо си помислих, че е гръм, само че след това излязохме и видяхме полицейски коли и пожарни коли, а на земята имаше разрушени порти и натрошени стъкла ", уточни Юсеф Ал Зубайди, локален гражданин.

Съобщава се, че две банди - едната, ръководена от шведско-турски жител с двойно поданство, който живее в Турция, а другата - от негов някогашен лейтенант - се борят за опиати и оръжия. 

През тази година са станали 261 престрелки, при които са убити 36 души и са били ранени 73. Полицията оповестява, че жителите на засегнатия регион в Линкопинг са били евакуирани в близко спортно оборудване.

В Хаселби трима души са били откарани в болница. Състоянието им не е известно. Никой не е бил задържан незабавно, оповестиха управляващите. След детонациите шведското държавно управление съобщи, че ще организира среща, с цел да набележи ограничения за битка с проведените незаконни групи, които могат да бъдат приложени бързо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР