Две детски клиники в болница Царица Йоанна - ИСУЛ получиха

...
Две детски клиники в болница Царица Йоанна - ИСУЛ получиха
Коментари Харесай

Българската Коледа дари последно поколение апаратура на две детски клиники

Две детски клиники в болница " Царица Йоанна - ИСУЛ " получиха нова инсталация от " Българската Коледа ". Онкохематолозите към този момент работят с мобилен ехограф и високотехнологичен микроскоп. А експертите по уши, нос и гърло могат да откриват безболезнено непознати тела в дихателните пътища на най-малките с последно потомство ларингоскоп.

В клиниката по уши, нос и гърло на ИСУЛ всяка година вадят непознати тела от дихателните пътища и хранопровода на към 60 деца.

" Извадихме една пластинка от гръкляна, сред двете гласни връзки, на едно доста малко дете - на година и нещо, което откогато се е родило все го лекуват за проблеми с дишането. А най-после се оказа, че вътре една пластинка заседнала " описа началникът на детската УНГ клиника УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " доцент Цоло Цолов.



Доскоро в детската клиника търсели непознати тела с рентгенови фотоси и инсталация за възрастни. Преди два месеца " Българската Коледа " дарила уред от ново потомство, предопределен за деца.

" Парите не стигат. Общите разходи са огромни и е хубаво, когато някой може да ти подаде ръка извън за едни обилни суми и с това да подобрим нашата работа ", означи доцент Цоло Цолов.

Ларингоскопът може да спести част от рентгеновите фотоси и е по-щадящ за децата.



" Тънък, неболезнен, не основава заплаха за живота на децата, в това число и на бебетата ", разясни началникът на детската УНГ клиника.

Детската онкохематология в ИСУЛ получи от " Бъгларската Коледа " високотехнологичен микроскоп.

" Помощта на " Българката Коледа " за нас е неоценима, тъй като ние не можем да си го позволим в къси интервали без спонсори ", посочи началникът на Клиниката по детска онкохематология професор Добрин Константинов.

Изследването с новия микроскоп може да се следи и разисква в действително време от онкохематолози от страната и света.



" Да обсъждаме находката, която ни интересува, а това е първата крачка към диагнозата и да споделяме с наши сътрудници от чужбина, в случай че е належащо ", твърди проф. Константинов.

" Българската Коледа " подари на детската онкохематология в ИСУЛ и мобилен преносим ехограф.

" Ехографът е съгласуван с това, че може да влезе в нашите дребни пространства - при пациентите, които се лекуват за дълго време ", счита лекар Атанас Банчев.

Лекарите от ИСУЛ се надяват, че " Българската Коледа " ще продължи да им оказва помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР