Две деца са сред най-малко шестима души, които са били

...
Две деца са сред най-малко шестима души, които са били
Коментари Харесай

В Русия разпитват деца за подкрепа на тероризма в публикации в социалните мрежи

Две деца са измежду минимум шестима души, които са били арестувани или разпитани в Русия поради онлайн мнения , обсъждани като " оправдаващи тероризма " след смъртоносната офанзива против концертна зала предходната седмица, съгласно локалните управляващи и съветски медии, предава Ройтерс.

Службите за сигурност са в нараснала подготвеност след, при която починаха минимум 143 души . Федералната работа за сигурност (ФСБ) прикани хората неотложно да уведомят управляващите, в случай че чуят апели за осъществяване на офанзиви в Русия.

Както президентът Владимир Путин, по този начин и шефът на ФСБ обявиха, че, за което отговорност пое екстремистичната формация " Ислямска страна ". Украйна отхвърли да е забъркана.

Бдителността на управляващите се е разширила както върху децата, по този начин и върху възрастните.

Полицията в Сибир заведе 9-годишно момиче за разпит , откакто сподели, че то е изпратило известие на жена онлайн и я е помолило да убива хора за пари, заяви локален клон на съветското вътрешно министерство в сряда.

" Здравейте, ще убивате ли хора за 500 000 рубли (5400 долара)? ", написа момичето на неназованата жена посредством приложение за известия, съгласно екранни фотоси на диалога, оповестени онлайн от клона на вътрешното министерство в Република Тува, която граничи с Монголия (Република Тува е родното място на съветския министър на защитата Сергей Шойгу -бел.ред.).

Момичето, чието име управляващите не назоваха, трескаво се извинило, откакто дамата заплаши, че ще " намеси ФСБ ".

Деветгодишното момиче разказало при разпита си, че е написала известията " от досада ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Майка й беше упрекната в погрешно образование на малолетно и момичето беше включено в лист, който разрешава на управляващите да следят активността на хората като мярка за битка с тероризма.

Отделно 16-годишно момче беше арестувано в различен град в Тува за апели в обществените мрежи за " противозаконни дейности " в кино, оповестиха локални медии. Те споделиха, че момчето споделило на управляващите, че " желало да се пошегува и да изплаши хората ".

Възрастни също са осъдени за онлайн мнения, свързани с офанзивата.

Мъж беше арестуван на летище в Санкт Петербург, преди да се качи на полет за Армения, откакто написа в обществените медии, имайки поради мястото на концерта: " Защо Крокус, а не Кремъл? "

В сряда против него бяха повдигнати обвинявания в оправдаване на тероризма, което планува присъда до седем години затвор , заяви вестник РБК.
 Русия разкрила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва
Русия разкрила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Нападателите са получили обилни суми в брой и криптовалута от Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР