Две деца на 2 и 6 години попаднаха в капана

...
Две деца на 2 и 6 години попаднаха в капана
Коментари Харесай

Голи, боси, в капана на огъня: Какво разказа мъжът, спасил двете деца от пожарa в Люлин

Д ве деца на 2 и 6 години попаднаха в клопката на пожар, оставени сами в апартамент в столичния квартал " Люлин ". Случаен минувач съумява да ги измъкне, за благополучие невредими.

В събота по обяд мъж вижда голо и босо дете на първия етаж на блока.

" Помощ, помощ. Това беше единственото нещо, което чух от самото начало от него ", споделя пред мъжът, който ги избавил, поискал да остане неизвестен. 

Първоначално не знаел, че в горящия апартамент има заклещено друго 2-годишно дете. Без да подозира какво се случва, мъжът влиза да помогне. В огнения пъкъл съумява да се ориентира къде е момчето по писъците му.

" Влязох в стаята имаше доста пушек и пламъци. Пипнах ръчичка и съумях да го издърпам. Детето, което извадих беше чисто голо ", показва той. 

На място идват кола за спешна помощ и пожарна за към 10 минути. Децата били в положително положение.

" Малкото детенце беше обезпокоеното, че нямат към този момент къща, нека се откри решение за това нещо. Голямото в действителност беше това, а дребното детенце споделяше пари и сочи към пожара ", споделя мъжът. 

Анонимният очевидец твърди, че децата на 2 и 6 година постоянно са оставяни безнадзорно. Дядото е трябвало да се грижи за тях.

" Не съм ги гледал. Аз бях на работа, вървях да им взема закуска и през това време е станала белята. И аз излязох за работа, и татко им излезе за работа. Какво направиха, какво стана - те не могат и да ми кажат ", показва Ангел Михайлов, дядо на децата.

Той упрекна родителите: " Наркомани. Ето, до това води ".

Часове след случая другари и близки на фамилията отидоха, с цел да почистят това, което е останало след пожата.

Жилището на младото семейство е заринато с отпадъци.

" Психологичните отклонения от страна на майката доведоха до тук. Аз се пробвах да ѝ оказа помощ, само че не съумях ", добавя дядото на децата.

Това не е първият път, в който децата трябвало да бъдат спасявани.

" И различен път съм виждал тези деца да се разхождат боси и голи по коридора. И съм виждал родителите им в по-различни положения от множеството хора ", показва мъжът, който ги е избавил.

" Обичаме си децата. Гледаме ги. Голи, боси на открито, то като е топло няма неприятно ", споделя бащата.

Причините за пожара занапред ще се обясняват. Както и къде самотният татко ще живее с двете си деца.

" Има другари, които може да оказват помощ за начало. Ще забележим и аз не знам още ", уточни Ангел Михайлов, дядо на децата.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР