Две деца и един възрастен загинаха, а повече от дузина

...
Две деца и един възрастен загинаха, а повече от дузина
Коментари Харесай

Две деца загинаха при руска ракетна атака в Киев

Две деца и един възрастен починаха, а повече от дузина души бяха ранени при нова нощна ракетна офанзива против Киев, оповестиха украински публични лица, представени от Би Би Си.

Русия подлага украинската столица на постоянни въздушни офанзиви с ракети и дронове. Последните офанзиви са осъществени в източните региони Деснянски и Днепровски.

Украински публични лица споделиха, че детайлностите за починалите и ранените се основават на предварителна информация.

Едно от убитите деца е на възраст сред 5 и 6 години, а другото е на 12 или 13 години, написа в Telegram градската военна администрация на Киев.

Атаката е четвъртата тази седмица и идва след 17 офанзиви против украинската столица през май - множеството са осъществени през нощта, макар че най-малко една е осъществена денем.

Изображенията, споделени от военните управляващи, демонстрират екипи от спасители, които се грижат за хора, както и развалени здания.

В редица ранни утринни изявления в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че в града е имало „ поредност от детонации “ и че спасителите са се справяли с паднали парчета и пожари.

Той сподели, че 14 души са ранени, девет от които са откарани в болница.

Междувременно подкрепяни от Русия публични лица в окупираната част от ИзточнаУкрайна Луганска област споделиха, че петима души са били убити и 19 ранени от украински обстрел в птицеферма в сряда.

През последните седмици Русия – която стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година – употребява дронове камикадзе, както и набор от крилати и балистични ракети, с цел да нападна цели в Украйна.

Киев е мощно нападнат и анализаторите считат, че Москва се пробва да изтощи и повреди противовъздушната защита на Украйна преди дълго чаканата контраатака, която украинското държавно управление възнамерява от месеци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР