Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион

...
Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион
Коментари Харесай

Почина едно от децата, ударени от мълния в Русе

Две деца бяха ударени от гръмотевица довечера на стадион „ Дунав “ в Русе. Момчетата са на 11 години и са имали подготовка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. Състоянието им е било тежко.

Откарани са в две лечебни заведения. Едното от децата е умряло. Лекарите се борят за живота на другото потърпевшо дете, признато в реанимацията на университетска болница Медика. 

Веднага след случая сигнал към тел. 112 е бил подаден от треньорите, както и от комшия от жилищен блок, който е видял от горната страна какво е станало.

Те са в реанимациите на двете лечебни заведения в града

На място за минути са пристигнали три коли за спешна помощ и екип на полицията. Първа помощ са оказали треньорите и хора наоколо. Децата неотложно са били откарани към двете лечебни заведения в Русе – „ Канев “ и „ Медика “, където неотложно са били поети от реанимационни екипи.

Останалите деца, които са били на тренировката, са мощно уплашени. На място бяха извикани родителите им, с цел да ги приберат вкъщи. От клуба на този стадий отхвърлиха да разясняват, защото всички са в потрес от случая.

От общината оповестиха, че стадионът е даден на концесия. Изискали са неотложно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по постройките от спортния комплекс. Осветлението също е със отбрана от гръмотевица. Минала е и техническа инспекция, която не е посочила неизправности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР