Две благотворителни кампании за децата на България стартират в началото

...
Две благотворителни кампании за децата на България стартират в началото
Коментари Харесай

Благотворителни кампании в помощ на деца

Две благотворителни акции за децата на България започват при започване на седмицата: " 8-и март - вместо за карамфили, дарете за добра идея " и " С тениска на бала ". Новата осмомартенска акция събира средства за Фонда за лекуване и рехабилитация на деца към Фондация BCause. Втората, към този момент по традиция, оказва помощ на зрелостници без родители да продължат своето обучение.

Всяка година на 8-и март доста мъже се питат дали дамите в обкръжението им честват, дали да купуват цвете за половинката си или колежките, дали учителките ще се обидят, в случай че детето отиде без цвете. Фондация BCause предлага решение: сумата за цвете да бъде дарена за терапия на болно дете.

Веселина Йорданова - координатор " Дарителски стратегии " във Фондация BCause: Нито една жена няма да остане разочарована, в случай че разбере, че обичания ѝ мъж или детето ѝ е предпочело да подари сума за лекуване на дете вместо да купи зюмбюл или фрезия. Това е право на избор не желаеме да споделяме, или едното, или другото. Нещата могат и да се съчетаят.
Който реши да размени зюмбюла с подаяние, ще получи картичка с цветя като документ за направеното подаяние. А какъв брой деца са били подкрепени и къде са отишли средствата, всеки може да ревизира в уеб страницата на Фондацията.

Веселина Йорданова - координатор " Дарителски стратегии " във Фондация BCause: До 18-и март сме поставили последна дата на тази акция, само че и по-късно одобряваме дарения. Искаме да подарим въздишка на облекчение или усмивка на лицата на тези майки подкрепяйки ги в ежедневната им битка за здравето на децата им.
Миналата година Фондът за лекуване и рехабилитация е подкрепил 47 деца и техните фамилии. До края на идната седмицата започва и дарителската акция на Българския червен кръст - " С тениска на бала ". Пета поредна година тя оказва помощ на зрелостници без родители да продължат своето обучение.
Петранка Недялкова - шеф на Столичната организация на Българския Червен кръст: Тениските, които ние предлагаме имат и друга концепция да възпитат в бъдещите хора, в младежите, които приключват да се откъснат от тази суетност на харчене на доста пари за тоалети.
Миналата година от Червения кръст съумяват да облекат с тениска на бала над 2000 зрелостници от 44 учебни заведения от цяла България.

Петранка Недялкова - шеф на Столичната организация на Българския Червен кръст: Успяхме да осигурим средства за стипендия от по 2 хиляди лева на 40 приключили младежи без родители, които са влезнали във Висши учебни заведения в България - 16 от цяла България.
Повече събрани средства, повече усмивки. Две дела, които са отдадени на децата за тяхното по-добро бъдеще. Всеки, които желае може да се включи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР