Две бивши монахини споделиха, че световноизвестен свещеник художник ги е

...
Две бивши монахини споделиха, че световноизвестен свещеник художник ги е
Коментари Харесай

Свещеник е карал монахини да участват в тройки за духовно израстване

Две някогашни монахини споделиха, че знаменит духовник художник ги е карал да вземат участие в тройки и да гледат порно, с цел да " израснат духовно ".


69-годишният словенски художник на мозайки Марко Рупник е упрекнат в полово и психическо принуждение над минимум 20 дами в продължение на близо 30 години в религиозна общественост в Словения, съобщи Агенция Франс Прес.

" Той ме водеше на нецензурен театри, с цел да ми помогне да " израсна духовно " ", споделя пред публицисти на конференция в Рим Глория Бранчани, която е била член на общността до 1994 година

" Казваше, че няма да израсна духовно, в случай че не удовлетворявам половите му потребности ", споделя тя, описвайки по какъв начин той е сексуализирал религиозните понятия.

" Накарахме друга монахиня да прави секс с нас, тъй като той споделяше, че това е като Светата Троица ", сподели Бранчани, визирайки централната християнска теория.

През 2020 година Рупник за малко беше отстранен от църквата поради това, че е освободил от отговорност някого, който е имал полови връзки с него, само че беше възобновен, откакто публично се разкая.

Окончателно е изключен от йезуитския медал - чийто член е папа Франциск - през юни предходната година.

През октомври Франциск анулира отминалостта на закононарушенията, с което отвори пътя за евентуални дисциплинарни производства.

" Бяхме млади, само че идеалите ни бяха експлоатирани посредством корист със съвестта, властта, духа, тялото и постоянно със секса ", споделя някогашната монахиня Мирям Ковач, която напуща общността през 1996 година

Ан Барет Дойл, съдиректор на уеб страницата за следене на злоупотребите Bishop Accountability, който документира злоупотребите в Католическата черква, разказва Рупник като " авторитетен свещеник, който е бил закрилян на най-високите равнища на Църквата и Ватикана ".

Пресконференцията се организира пет години след невижданата среща на високо ниво във Ватикана, отдадена на половите злоупотреби в Църквата, в края на която Франциск даде обещание метод на " нулева приемливост ".

" Случаят " Рупник " демонстрира, че малко неща са се трансформирали ", съобщи Барет Дойл, който прикани за без значение следствие и издание на резултатите от него.

Говорителят на Светия трон Матео Бруни съобщи пред публицисти, че Ватиканът събира " цялата налична информация по случая ", с цел да " дефинира кои процедури би било допустимо и потребно да се приложат ".

Бранчани би трябвало скоро да даде показания пред Дикастирията за доктрината на вярата, която се занимава с обвиняванията в полови похищения против духовници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР