Две бели платна, всяко дълго 210 метра, скриват изцяло иначе

...
Две бели платна, всяко дълго 210 метра, скриват изцяло иначе
Коментари Харесай

Закриха с проект Главната на Пловдив

Две бели платна, всяко дълго 210 метра, скриват напълно другояче забележителната гледка на Главната в Пловдив в сектора от пл. " Стефан Стамболов " до Римския стадион, написа Актуално. Идеята на плана за 70 000 лева, утвърден от фондация " Пловдив 2019 ", е минувачите да четат имената на всички досегашни европейски столици на културата и да се образоват, а през лятото платната явно и да пазят от сянка.
Всъщност в началото те са били закачени за климатиците на постройките по Главната, само че мощният проливен дъжд предишният петък ги смъкна, дружно с климатиците, както описват пострадали търговци. Сега инсталацията е закрепена върху фасадите.



Проблемът е, че тези платна изцяло скриват най- живописната част от пешеходната Главна- невидими за минувачите остават всички красиви покриви и прозорци, средата се лимитира до витрините на магазините, а те си наподобяват на всички места по света. Няма видимост към площада на Джумаята с Римския стадион и прилежащите здания в жанр сецесион, както и Джумая джамия. А тъкмо тук се вършат едни от най- емблематичните фрагменти в Пловдив.

По план платната би трябвало да стоят по този метод до края на 2019 година, само че е прекомерно подозрително, че пловдивчани ще ги търпят толкоз дълго. Това е втори опит да се покрие Главната с платна, предходният изтрая много късо време.

Снимки Веселина Божилова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР