Две бързи производства са образувани за опит да бъде пренесена

...
Две бързи производства са образувани за опит да бъде пренесена
Коментари Харесай

Валута за над 670 000 лв. хванаха на „Капитан Андреево“

Две бързи производства са формирани за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равноценност 676 227 лв. при две инспекции на товарен автомобил и рейс на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, осведомят от Агенция „ Митници “.

111 630 шотландски паунда и 3380 английски с обща левова равноценност 255 947 лв. са открити при инспекция на влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. Пачките били скрити в сак с персонални движимости в шофьорската кабина и в арматурното табло.

Недекларирани 214 890 евро с левова равноценност 420 280 лв. били открити и при инспекция на рейс, ръководен от турски жител, пътувал от Румъния през България за Турция с 20 пасажери. Валутата била укрита във фабрична празнина под последния ред седалки в пътническия салон.

41-годишният водач на товарния автомобил с двойно гражданство- румънско и турско и 25-годишният на рейса, са привлечени, като обвинени по двете бързи производства, формирани под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално поделение –Свиленград.

Действията по разследванетопродължават и ще приключат в законния период, допълват от прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР