Две американски и една британска марка ще видим на изложението

...
Две американски и една британска марка ще видим на изложението
Коментари Харесай

Harley Davidson с юбилей, Triumph и ZERO с премиери на MOTO EXPO 2023

Две американски и една английска марка ще забележим на ревюто MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април. Това са именитите машини от Милуоки Harley-Davidson, електрическите Zero Motorcycles и още една марка, написана със златни букви в историята на мотоциклетизма – английската Triumph Motorcycles. Официален вносител и на трите марки е компанията Sofia Moto Trade.

Фирмата Sofia Moto Trade е постоянен участник в мотоциклетните изложби. Стартира първо с Harley-Davidson, от няколко години е представител на Triumph, а от предходната 2022 година е представител и на Zero Motorcycles. Неслучайно щанда на тези три марки на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София е максимален по повърхност – 308 кв. м. Там ще бъдат изложени 6 модела мотоциклети от Милуоки, 12 от Обединеното кралство и 4 електрически.

Harley-Davidson не е единствено марка. Harley-Davidson е институция.
От началото на 2023 година започнаха празненствата за именитата марка от Милуоки, която чества 120 години от основаването си! Не единствено в Щатите на фестивала Harley-Davidson Homecoming, само че и по целия свят всички почитатели и притежатели на американските митове честват. По този мотив в Милуоки са подготвили специфична юбилейната сбирка от седем лимитирани серии, профилирани модели мотоциклети, включващи възпоменателна багра, покрития, емблеми и първокласни характерности.

Едногодишно честване на 120 години горделивост и майсторство на Harley-Davidson започва на 13 януари с представянето на първото издание на нови модели в гамата мотоциклети Harley-Davidson за 2023 година - CVO Road Glide. Предложенията са още освежен модел Harley-Davidson Breakout Performance Cruiser, вълнуващата триколка Road Glide 3, новият приблизително тежък състезателен мотоциклет Nightster Special и освежен и затъмнен триколка Freewheeler.

Празници на марката ще има и в България. Като част от тях е и присъединяване на MOTO EXPO 2023. Така гости и почитатели ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специфичен Custom мотор или CVO.

Най-сериозната премиера на Triumph Motorcycles Bulgaria е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR.
Това е най-новото от Острова, която ще може да се види по време на MOTO EXPO 2023. Той комбинира отличителна английска грациозност и жанр с вълнуващо показване в действителния свят. Speed Triple 1200 RR е най-новият и най-хубавият състезателен мотоциклет за пътя.

През 2021 година 1200 RS направи безспорна гражданска война в тежестта, мощността, ръководството, технологията и стила на Speed Triple. Сега за 2023 година летвата е вдигната още повече с новия най-голям клас 1200 RR, планиран да достави зашеметяващо и изискано ново изказване в жанр Speed Triple, съчетано с най-фокусираното, вълнуващо и динамично каране в миналото.

По-ангажиран, с най-висока спецификация, RR разполага с красива нова, направена конфигурация на обтекателя и още по-фокусирана ергономичност на лидера. Снабден е с най-съвременна технология и първокласно окачване, спирачки и гуми. Както проличава, RR е толкоз комфортен на спортната писта, колкото и на пътя.

Както стана дума, на щанда най-вече ще бъдат машините на Triumph. Освен гореспоменатият модел има още един нов мотоциклет за 2023 година - Street Triple 765 RS. Ще бъде изложена цялата гама на модела Tiger. Това са: Tiger 900 Rally PRO, Tiger 900 GT Pro, Tiger 1200 Rally Explorer, Tiger 1200 GT Explorer, Tiger 1200 GT Pro и Tiger Sport 660. Освен това ще забележим Trident 660, Rocket 3 R или GT, Bonneville Bobber и Speed Twin.

За втора поредна година ZERO Motorcycles Bulgaria ще взе участие в MOTO EXPO.
Американската компания е основана през 2006 година от Нийл Саки – някогашен инженер от НАСА. Първоначално тя е в Санта Круз, Калифорния, а в този момент централата е в Скот Вали.

Тази година към гамата си електрически мотоциклети прибавят и новият модел DSR/X. Наистина, новият DSR/X вдъхва убеденост по време на пътешестване посредством изправена позиция на каране с висок луфт. Всичко това е съчетано с неотложно и гладко ускоряване, обезпечено от най-новия мотор с непосредствено задвижване на Zero - Z-Force 75-10X, за елементарно справяне с рискови терени.
Тази нова настройка на мотора създава най-високата мощ до момента от Zero - невероятните 225 Нм въртящ миг. Това е повече от задоволително, за напредване по всевъзможен терен. Настройките за авансово натоварване на задния амортисьор се контролират ръчно, с цел да се обезпечи безпрепятствено каране с леки или тежки товари.

DSR/X е първият електрически байк с офроуд мотоциклетния надзор на стабилността (MSC) на Bosch. Той прибавя спомагателна сигурност, надзор и убеденост за водачи с всевъзможни равнища на опит на офроуд при променливи условия на сцепление.
DSR/X е с нови функционалности Cypher III+, които включват по-бързо зареждане, повече потенциал на батерията, навигация завой по завой и режим на паркиране, който прибавя опцията за елементарно напредване напред и обратно до място за паркиране или за подкрепяне при изчистване на сложни трудности.

Други модели мотоциклети на ZERO, които ще забележим на щанда са SR/F, SR/S и FXE.
Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

*Източник: Moto Expo 2023
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР