Две 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата на

...
Две 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата на
Коментари Харесай

Надраскаха отново фасадата на НДК: 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения сградата

Две 12-годишни момчета са надраскали с разнообразни изображения фасадата на НДК в петък, 7юни. Децата са хванати от чиновник на НДК с помощта на засиленото видеонаблюдение, оповестиха от Столичния инспекторат. Ръководството на НДК още веднъж моли жителите да бъдат бдителни и виновни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви, и да алармират на тел. 112.

Ето какво още се споделя в известието на Столичния инспекторат: 

Чрез видеонаблюдението на НДК, чиновниците от бранш " Сигурност и защита “ са открили на място 12 годишен писач на графити по плочите на терасата над централния вход. Момчето е било в компанията на собствен съидейник в " творенията “, който се бил насочил към фасадата над билетния център, с цел да добави друго осъществяване, само че при типа на чиновниците на защитата се е отказал. 

От бранш " Общинска полиция “- Столична дирекция на вътрешните работи незабавно са открили връзка с родителите на момчетата, които са пристигнали на място. В разговор  със чиновниците на реда,  децата показаха своето страдание и споделиха, че са се повлияли и ще създадат нужното да почистят надрасканото. Обещаха още,че не желяят  да се повтаря такава среща с контролните органи.

Столичен инспекторат сформира акт на родителя на причинителя за позволеното нарушаване по реда на Наредбата за реда и изискванията за осъществяване на всеобщи мероприятия, запазване на общински парцели и движимости, предопределени за общо прилагане и шума в жилищни здания на територията на Столична община.

Припомняме, че на 30 май фасадата на НДК още веднъж беше надраскана. А от НДК призоваха жителите да опазим дружно един от най-големите културни знаци на София и страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР