Двайсетте бутилки с водка, изпратени на италианеца Силвио Берлускони като

...
Двайсетте бутилки с водка, изпратени на италианеца Силвио Берлускони като
Коментари Харесай

ЕК: Водката, подарена от Путин на Берлускони, нарушава санкциите срещу Русия

Двайсетте бутилки с водка, изпратени на италианеца Силвио Берлускони като подарък за рожден ден от съветския президент Владимир Путин, нарушават европейските наказания, наложени след нахлуването в Украйна, заяви в четвъртък Европейската комисия, представена от Ройтерс.

Бившият министър председател Берлускони, чиято партия " Форца Италия " се чака да бъде член на новото съдружно държавно управление на Италия, провокира дискусия тази седмица, когато показа, че е още веднъж в контакт с Путин и неотдавна е разменил " благи писма " с него.

" За рождения ми ден той ми изпрати 20 бутилки водка и доста благо писмо ", сподели Берлускони пред депутатите от долната камара на италианския парламент, съгласно аудиозаписа, оповестен от осведомителната организация LaPresse. На 29 септември той навърши 86 години, няколко дни откакто дясната коалиция, от която " Форца Италия " е част, завоюва парламентарните избори в страната.

Пакетът от наказания на Европейски Съюз, контрактуван през април, разшири възбраната за импорт на съветски артикули, с цел да включи спиртни питиета, в това число водка, съобщи в четвъртък представител на Комисията, добавяйки, че няма изключение за дарове.

Въпреки това зависи от обособените страни членки на Европейски Съюз да приложат глобите, означиха от Комисията, като не стана ясно дали ще бъдат подхванати някакви дейности за гонене на случая от италианските управляващи.

В отговор на докладваните мнения на Берлускони за Путин и войната в Украйна, Джорджия Мелони, която се чака да бъде идващият министър председател на Италия, съобщи в сряда, че нейното ново държавно управление ще бъде про-НАТО и ще бъде напълно част от Европа.

Берлускони и Путин показват другарски връзки от дълго време. През 2017 година италианският политик даже посети Сочи за рождения ден на съветския президент и му подари
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР