Двайсет души за загинали в резултат на опустошителните наводнения в

...
Двайсет души за загинали в резултат на опустошителните наводнения в
Коментари Харесай

Най-малко 20 загинаха при наводнения в Русия СНИМКИ

Двайсет души за починали вследствие на опустошителните наводнения в съветската Иркутска област, която се намира в Сибирския федерален окръг. Съдбата на 15 души остава незнайна, заяви на заседание при президента Владимир Путин министърът на изключителните обстановки Евгений Зиничев, представен от БНР.

От думите на Зиничев стана ясно, че 1400 жилищни здания в 31 обитаеми места в Иркутска област остават наводнени. В тях живеят към 8000 души. На собствен ред вицепремиерът Виталий Мутко рапортува за работата на особено основания щаб за очистване на последствията от стихийното злополучие.

„ Създаден е проект на възстановителните работи, който следваме. Възстановяваме енергийната и комунилната инфраструктура. Практически се взема решение въпросът с обезпечаването на всичко належащо: вода, храна. Навсякъде сега са образуване пунктове за краткотрайно настаняване “, сподели вицепремиерът Виталий Мутко.

Путин на собствен ред съобщи: „ Неслучайно предложих точно вас в това качество, имайки поради вашия опит в строителството и реконструкцията на огромно количество разнородни обекти. Трябва да се работи бързо “.

В спасително-издирвателната интервенция са задействани съвсем 3000 души и над 450 единици техника. Извършва се всеобща имунизация против коремен тиф, хепатит А и други болести. Това е най-голямото наводняване в 100-годишната история на метеонаблюдението в региона. Според някои учени причина за продължаващите цяла седмица значителни превалявания е едновременното деяние на три циклона над Източен Сибир: арктичен, субтропичен и неповторими за региона въздушни маси от Тихия океан.









Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР