Двата законопроекта за отмяна на дерогацията се оттеглят, днес по-късно

...
Двата законопроекта за отмяна на дерогацията се оттеглят, днес по-късно
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС с общ законопроект за прекратяване на дерогацията

„ Двата законопроекта за анулация на дерогацията се отдръпват, през днешния ден по-късно следобяд ще бъде направен общ за преустановяване на дерогацията “, заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев. 

Двата плана - на ГЕРБ-СДС и  Движение за права и свободи, от една страна, и на " Продължаваме промяната-Демократична България ", от друга, бяха дебатирани в пленарната зала, само че преди гласуването ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде отмора, в която решението беше оповестено пред медиите, а след подновяването на съвещанието - обявено и от Росен Желязков.

„ Общият законопроект на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи планува дерогацията  да отпадне от 1 март следващата година, а от 1 януари да се приключи износът. Подробността е, че би трябвало да разпишем текстовете за проверката, която Агенция „ Митници “ би трябвало да направи към 31 декември т..г.,,за да откри какви към този момент модифицирани количества има в складовете на " Нефтохим " и да се реши по какъв начин да изнесат за тези количества деривати, с цел да не задръстват складовете на рафинерията “, обясни Цонев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР