Двата протеста се провеждат в очакване МС да вземе решение

...
Двата протеста се провеждат в очакване МС да вземе решение
Коментари Харесай

Протест и контрапротест за концесията в Пирин

Двата митинга се организират в очакване Министерски съвет да вземе решение за разширение на концесията на ски зоната над Банско, като одобри промени в проекта за ръководство на Национален парк "Пирин " и смяна на концесионния контракт.

Природозащитниците от коалиция "За да остане природа в България " ще стачкуват рано под прозорците на Министерския съвет, тъй като считат, че тези решения ще разрешат безконтролна сеч в Национален парк Пирин.

В 10 часа пък на основен път Е-79 край Симитли жителите на Банско и близките обитаеми места излизат на следващ митинг с искане за създаване на втори въжен превоз в курорта.

Преди Коледа екоминистерството отдръпна краткотрайно предлагането за смяна в концесията на ски зона "Банско ". Като причина за това беше посочено, че би трябвало да има публично разискване на изменението на Плана за ръководство на парк Пирин. Предстои двата документа ще бъдат прегледани от Министерски съвет.

Но това по всяка възможност няма да стане през днешния ден, защото в дневния ред на Министерски съвет липсва точка за разширение на концесията на ски зоната в Пирин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР