Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично. Продължават да

...
Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично. Продължават да
Коментари Харесай

Николай Николов: Двата пожара над Рилския манастир са погасени категорично

Двата пожара над Рилския манастир са погасени изрично. Продължават да дежурят екипи. Това сподели шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

В резултат на пожара са унищожени към 10 декара гора и към 500 декара сухи треви и шубраци. Причината за пожарите над Рилския манастир е гръмотевица. „ Този пожар в този момент на процедура на 90 % преповтаря пожарите от преди 8 години в същия регион. За благополучие нашите момчета познават към този момент региона. Бяха направени пътища, които използвахме при гасенето на пламъците в този момент ", изясни основен комисар Николов.

Само от началото на годината в ГДПБЗН са регистрирани над 20 хиляди катастрофи, от които 15 хиляди са пожарите.

Пожароопасният сезон към този момент е разгласен със заповед на регионалните шефове. Особено внимание в този момент би трябвало да бъде ориентирано към запазване на реколтата, акцентира той. „ Унищожаване на сухата тревна растителност е един камшик, който към момента продължава. На второ място - техниката, която е на полето, би трябвало да е безвредна. Всичко е обвързвано с човешката немарливост ", съобщи основен комисар Николов.

Социалните домове за възрастни хора и за деца са следени непрекъснато. Към края на предходната година статистиката регистрира 1800 инспекции, като в 305 от обектите са установени нарушавания. „ За наслада, те не са толкоз тежки, че да водят до преустановяване на активността. Свързани са на първо място с неналичието на табели за евакуация, годни противопожарни уреди, извършени инструктажи. В повече от 90% от нашите наставления нещата са изпълнени, останалите направляваме ", разясни шефът на ГДПБЗН.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР