Двата най-титулувани отбори в Шампионската лига - рекордьорът Реал М

...
Двата най-титулувани отбори в Шампионската лига - рекордьорът Реал М
Коментари Харесай

Реал М и Милан на 1/2-финал в Шампионска лига

Двата най-титулувани тимове в Шампионската лига - рекордьорът Реал М (14 купи) и Милан (7) се класираха първи за 1/2-финалите в шампионата.
Актуалният притежател на трофея отстрани британския гранд Челси на стадиона му " Стамфорд Бридж " след нова победа с 2:0 и общ резултат от двата мача 4:0. Бразилецът Родриго Гояш (58 и 80) донесе триумфа на гостите, класирал " Кралския клуб " за трети следващ полуфинал. До първия гол единствено пропуските на нападателите на " сините " и положителните намеси на Тибо Куртоа на вратата резервираха мрежата му суха. На полуфинала Реал М ще срещне най-вероятно Манчестър Сити, който водеше с 3:0 преди снощния реванш с Байерн в Мюнхен.
Милан пък доближи топ 4 за пръв от 2007 година
" Росонерите " устискаха 1:1 в реванша с Наполи, задоволително им след успеха с 1:0 на " Сан Сиро " преди седмица. Оливие Жиру (43) откри, а таман преди почивката изравнителен гол на Виктор Осимен не бе зачетен поради игра с ръка. Все отново в 93-ата мин. ганаецът изравни за наслада на препълнения стадион " Диего Марадона " в Неапол.
Двата отбора пропуснаха и по една дузпа, като Жиру (22) не съумя да преодолее вратаря на Наполи Алекс Мерет. Хвича Кварацхелия (82) пък нямаше късмет да вкара от 11-те м на стража Майк Менян. 
В 1/2-финалите Милан ще срещне крайния победител сред Интер и Бенфика. След първия мач в Лисабон " нерадзурите " водят с 2:0 и бяха на път да обезпечат втори милански конфликт в Шампионската лига след 2003 година
" Да се класираме на 1/2-финалите е огромен триумф, който ни разрешава да мечтаем за спечелването на още една Шампионска лига. С Родриго говорихме, че би трябвало да прогресира най-много в предпазен проект. Неговото позициониране по терена в този момент е по-добро. Но когато има топката, няма кой да го научи нещо, той е необикновено сполучлив, даже и когато не вкарва.
Родриго направи разликата в този мач с двата си гола, само че истината е, че сме тим, който има шанса да разполага с млади играчи, цялостни с сила и качества. Това ни дава очаквания за бъдещето ", разгласи треньорът на Реал Карло Анчелоти.
" Играхме в действителност добре в продължение на 60 минути. Създадохме положения, само че не ги реализирахме. Не желая да лаская футболистите, само че се видя забележителен напредък спрямо предходния мач. Няма да върша услуги на никого. Всеки би трябвало да се потвърждава. Няма да смъкваме летвата ", разяснява мениджърът на Челси Франк Лампард. Той стана първият в 118-годишната история управител на клуба, който записва загуби в първите си четири мача отпред на отбора. За последните си 18 мача като треньор Лампард има една победа, две равенства и 15 загуби.
Срещу " Кралския клуб " лондончани не вкараха гол в двата мача от елиминациите на Шампионската лига за първи път от 2005 година, когато отпаднаха на 1/2-финалите от Ливърпул след две провали с по 0:1. Тогава Лампард беше част от състава на " сините ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР