Двата най-големи производители на самолети в света - Boeing и

...
Двата най-големи производители на самолети в света - Boeing и
Коментари Харесай

Двата най-големи производители на самолети в света настояват за забавяне на 5G

Двата най-големи производители на самолети в света - Boeing и Airbus, приканиха държавното управление на Съединени американски щати да отсрочи стартирането на нови 5G клетъчни услуги идващия месец, оповестяват американските медии. От фирмите се позовавават на " голямо негативно влияние върху авиационната промишленост ".

В взаимно писмо до министъра на превоза на Съединени американски щати - Пийт Бутигиг, шефовете на двата колоса предизвестяват, че " 5G може да повлияе неподходящо върху способността на самолетите да работят безвредно ".

В писмото се цитира изследване на комерсиалната група Airlines for America, което е открило, че в случай че разпоредбите на Федералната авиационна администрация (FAA) за 5G са били в действие през 2019 година, към 345 000 пътнически полета и 5 400 товарни полета щяха да бъдат изправени пред закъснения, отклонения или анулация.

Съгласно ново предписание, оповестено от FAA по-рано този месец, на водачите е неразрешено да употребяват автоматизирано кацане и други избрани полетни системи на ниски височини, където 5G безжичните сигнали могат да попречат на бордовите принадлежности, които мерят дистанцията на самолета до земята.

Новото предписание идва, зящото американските телекомуникационни колоси AT&T и Verizon би трябвало да внедрят 5G услуги на 5 януари. Миналата седмица основният изпълнителен шеф на United Airlines - Скот Кърби, съобщи, че директивите на FAA за 5G ще забранят потреблението на радиоизмерители на височината на към 40 от най-големите летища в Америка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР