Дванайстият ден от началото на военната инвазия на Русия в

...
Дванайстият ден от началото на военната инвазия на Русия в
Коментари Харесай

Това ще бъде военно престъпление. В Одеса очакват бомбардировки, а Николаев вече е обстрелван

Дванайстият ден от началото на военната инвазия на Русия в Украйна стартира с обстрел на южния украински град Николаев . Той се намира на пътя сред завладения на 3 март Херсон и основното черноморско пристанище Одеса .

Това се случи по-малко от денонощие откакто украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Русия се готви да бомбардира Одеса.

В понеделник Министерството на защитата на Украйна предизвести, че Русия приготвя пълномащабна офанзива против столицата Киев. Според украинските управляващи съветската войска придвижва танкове и пехота към близкия град Ирпин.

На този декор Англия предизвести, че Русия евентуално се цели в информационната инфраструктура на Украйна за да ограничи достъпа на хората до достоверни вести и информация.

Това са новините от началото на 12-ия ден на съветската военна инвазия в Украйна.
Николаев
Южният пристанищен град Николаев беше нападнат от съветската войска рано сутринта в неделя. Местното издание News-N написа, че обстрелът е почнал към 5 часа сутринта локално време.

По-късно кметът на града Александър Сенкевич удостовери за офанзивата в обява във Facebook и сподели, че измежду задачите на съветската войска са били жилищни блокове в града.

„ Има доста снаряди, които не са избухнали… Не ги приближавайте, не ги вдигайте и не се опитвайте да ги местите сами “, написа Сенкевич.

Подновената офанзива става факт ден, откакто украинските сили отблъснаха съветските войски от града, където живеят 476 хиляди души.

По-рано, в неделя, украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветската войска се готви да бомбардира Одеса.

„ Руснаците постоянно са идвали в Одеса и са виждали единствено топлота и благотворителност. И в този момент какво? Артилерия, бомби против Одеса. Това ще бъде военно закононарушение “, сподели Зеленски в тирада, оповестена в страницата му във Facebook.
Киев
През нощта против понеделник Министерството на защитата на Украйна предизвести, че Русия приготвя пълномащабна офанзива против столицата Киев .

Според Генералния щаб на украинската войска Москва струпва танкове и пехота към града за да го нападне. Украинските управляващи настояват, че военната техника и бойците се насочват към град Ирпин , на няколко километра от Киев.

Руското командване е осигурило доставяне на гориво през Беларус и отцепената зона към Чернобил, твърди още Генералният щаб на украинската войска.

На този декор Москва разгласи, че ще спре огъня и ще отвори коридори за евакуация на цивилни от столицата Киев, Харков, Мариупол и Суми, само че единствено към територията на Русия и Беларус . Украйна дефинира това решение като „ изцяло аморално “ и „ операция “.

„ Страданието на хората е употребявано за да се режисират мечтаните телевизионни фрагменти “, сподели представител на президента Зеленски.

Предишните опити за определяне на коридори за евакуация от Мариупол се провалиха. Според украинските управляващи повода е, че съветският обстрел на територията на коридорите.
Комуникациите
Англия предизвести, че Русия евентуално се цели против информационната инфраструктура на Украйна за да ограничи достъпа на хората до достоверни вести и информация.

В обява в Туитър английското Министерство на защитата уточни, че съгласно известия от 6 март телевизионната кула в източния град Харков е била наранена от ракетен обстрел, което е провокирало разстройства в излъчването. На 1 март съветски ракетен обстрел засегна теребизионната кула в Киев .

„ Достъпът до интернет в Украйна е също доста евентуално да бъде нарушен вследствие на съветските удари по инфраструктурата “, написа английското военно министерство в понеделник сутринта. „ През миналата седмица спирания на интернет са регистрирани в Мариупол, Суми, Киев и Харков. “

Русия стартира война против Украйна на 24 февруари . От началото на нашествието над милион и половина украинци са напуснали страната си в опит да избягат от сраженията. Съобщава се за стотици убити цивилни. Западът наложи наказания против Русия, а десетки компании прекратиха активността си в страната. Организация на обединените нации направи първа стъпка към търсенето на правосъдна отговорност на Москва за дейностите ѝ в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР