Дванайсетте момчета и техният треньор по футбол, които бяха блокирани

...
Дванайсетте момчета и техният треньор по футбол, които бяха блокирани
Коментари Харесай

"Беше чудо": спасените от пещерата в Тайланд момчета се появиха пред света

Дванайсетте момчета и техният треньор по футбол, които бяха блокирани в наводнена пещера в Северен Тайланд, се появиха за пръв път обществено, откакто бяха избавени, предоха ДПА и организация " Франс прес ".

Облечени с бяло-зелени футболни фланелки с облика на глиган, по името на клуба им " Диви глигани ", момчетата се смееха и си играеха с футболна топка до момента в който отиваха към подиума за предаваната онлайн по малкия екран конференция в Чианг Рай.

Медийното събитие е проведено седмица след трагичното извеждане на момчетата от интернационален екип водолази. На конференцията всички момчета се показаха един по един, откакто си размениха по няколко футболни паса на неподготвено игрище в залата.

След спасяването си младите футболисти и наставникът им прекараха седмица в болница в Чианг Рай, на към 60 км южно от дългата 10 км пещера Там Луанг-Хун Нам Нанг Нон.

Младежите бяха принудени да прекарат повече от 2 седмици в пещерата, откакто отидоха да я прегледат след подготовка на 23 юни.

" Беше знамение ", разказа 14-годишният Адул Сан-Он моментът, в който английските водолази са разкрили децата след 9 дни без никакъв контакт с външния свят.

Първоначалният проект на групата е бил да поразгледа пещерата за към час. Но проливните дъждове наводнили тунелите и ги хванали в капан. " Редувахме се да копаем в стените ", описа треньорът Екапол Чантауонг. " Не искахме просто да чакаме да ни намерят. "

Момчетата се оказали в пещерата без храна, защото били яли, преди да тръгнат, и са пили вода от стичащите се по сталактитите капки. " Нямах сили. Опитвах се да не мисля за храна, с цел да не изгладнявам още повече ", сподели най-малкият футболист, по прякор Титан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР