Дванайсетокласник от Сливен показва как електронните дневници на МОН лесно

...
Дванайсетокласник от Сливен показва как електронните дневници на МОН лесно
Коментари Харесай

ВИДЕО: Ученик разказа играта на електронните дневници! Показа как може да стане отличник за секунди

Дванайсетокласник от Сливен демонстрира по какъв начин електронните дневници на МОН елементарно могат да бъдат манипулирани. Без изключително изпитание той съумява да влезе в системата и даже да промени параметрите. Електронните дневници бяха въведени тази година в 100 учебни заведения в страната с концепцията да заменят класическия книжен дневник, заяви btv. Веселин Кирилов учи в 12 клас на Икономическия колеж в Сливен.
Училището работи с електронен дневник, в който са отразени оценки, отсъствия, забележки, формата на образование и часовете на всеки възпитаник. Веселин чул от учители, че системата има неточности и решил да я ревизира. Веселин влиза елементарно в системата и може освен да види, само че и да трансформира данни. Получава достъп до електронния дневник на всички учебни заведения в странатa.
"Може да променим оценките, предмета, може да променим уроците и домашните, както и имената на учителите ", разяснява Веселин. Идеята на просветителното министерство е електронните дневници да заменят напълно хартиените. Те би трябвало да улеснят и родителския надзор над оценките. Оказва се, че електронните дневници също могат да бъдат подведени с несъществуващи оценки. Промените, които направи Веселин в електронния дневник, не се резервираха след излизането от системата, само че пробивите не са за подценяване.
"Ако пристигна някой с по-голям опит от мен, може да си напише оценки и на практика да му се издаде подправена тапия ", показва ученикът. Веселин споделил на учителите си за проблемите в системата, а те го посъветвали да написа до просветния министър. След като разкрил пропуските, създал приложение, с което всеки родител ще знае оценката на детето си сега на приемането ѝ. Готов е го предложи на министерството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР