Дванайсетметров макет на Витлеем и на Рождественската пещера посреща миряните

...
Дванайсетметров макет на Витлеем и на Рождественската пещера посреща миряните
Коментари Харесай

Уникален 12-метров макет посреща русенци в католическата църква

Дванайсетметров макет на Витлеем и на Рождественската пещера посреща миряните в католическата черква " Свети Павел от Кръста " в Русе. Това заяви пред Българска телеграфна агенция енорийският свещник в храма в крайдунавския град отец Валтер Горра.



В изработването са се присъединили 13 католически фамилии, отец Валтер и сестра Йола. Макетът показва ежедневни подиуми от живота във Витлеем, а център на композицията е Рождественската ясла с Дева Мария, Йосиф и дребния Исус Христос.

 Снимка: БТА

Началото по изработването на всички елементи и фигури е било сложено през февруари тази година. Използвани са разнообразни материали - картон, стиропор, фибран, пяна, глина.

 Снимка: БТА

Отец Валтер изясни, че всяко семейство е имало своя концепция, а когато обособените елементи са били съединени, се оказало, че си пасват чудесно.

 Снимка: БТА

" Този макет е построен с огромна обич и всеки се включи съгласно своите усеща и благоприятни условия ", добави той.

 Снимка: БТА

Според енорийския духовник Исус не би трябвало да се ражда надалеч от човешките очи. " Той всякога е заставен да се ражда отвън нашите градове, отвън нашите села. Надявам се, че един ден Исус ще се ражда в домовете и сърцата на всички хора ", съобщи отец Валтер.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР