Дванадесетокласничката Мария Къчева от Природо-математическата гимназия Добри Чинтулов в Сливен

...
Дванадесетокласничката Мария Къчева от Природо-математическата гимназия Добри Чинтулов в Сливен
Коментари Харесай

Мария Къчева

Дванадесетокласничката Мария Къчева от Природо-математическата гимназия " Добри Чинтулов " в Сливен получи две цялостни шестици по 100 точки на матурите по БЕЛ и математика.

Това заяви шефът на образователното заведение Мариана Милева. Мария е една от общо трима зрелостници в страната, които имат подобен резултат.

" Това е несъмнено високо достижение ", разяснява Милева. " Мария има едно ужасно качество - дарба да се концентрира оптимално . Това се гради с годините, тя взе участие в доста надпревари, където се образува това умеене за централизация ".

Мария е един от носителите на Чинтуловата премия през тази година - най-високото отличие на гимназията за значими резултати в подготовката и реализирани особени достижения, съдействали за престижа и престижа на образователното заведение.

Тя е ученик на гимназията от пети клас, измежду най-големите й достижения е в седми клас , когато доближава до народен кръг на Националната олимпиада по математика. За високите й резултати е помогнала работата с учителката по математика Светлана Терзиева, която й преподава през последните две години.

Мария счита, че излиза от елитната гимназия с добра подготовка и с всички познания, които е могло да бъдат добити в 11 и 12 клас . Причината за високите резултати, съгласно нея, са пробните матури, които са правили нееднократно.

В изявление за Българска телеграфна агенция Мария Къчева описа, че специалността, към която се е насочила, е " Приложна математика " . Тя ще кандидатства в Софийския университет " Климент Охридски ". Интересът й към математиката е по рекомендация на майка ѝ, която е инженер.

" Майка ми държеше да се занимавам повече с математика , защото смята, че това е просвета, която развива индивида като цяло, развива логическо мислене " , сподели дванадесетокласничката.

Тя не е решила още каква ще бъде нейната специалност, само че сигурно ще бъде обвързвана с математиката . Мария счита, че такива специалности са търсени, само че регистрира, че ще има и такива, които ще отпадат разследване на навлизането на изкуствения разсъдък. " Знам, че в Софийски университет има кариерни конгреси и ще избера това, което считам, че е най-подходящо и което ще ме удовлетворява най-вече " , уточни тя.

На въпрос дали е мислила за обучение в чужбина, тя отговори, че българското обучение е подценявано . " В западните страни моделът на обучение до 12 клас е тотално друг, имат разнообразни означения ", изясни Мария и добави, че една точна просвета постоянно е най-лесно да се изучи на родния език. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР