Дванадесетокласничката Кристина Владиславова Петрова от Гимназията с преподаване на чужди

...
Дванадесетокласничката Кристина Владиславова Петрова от Гимназията с преподаване на чужди
Коментари Харесай

Ученичка от езиковата гимназия във Видин стана втора на олимпиада

Дванадесетокласничката Кристина Владиславова Петрова от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “ във Видин се класира на второ място в националния стадий на олимпиадата по български език и литература, която се организира на 01.04.2018 година в гр. Сливен, оповестяват от образователното заведение.
Само 12 стотни не са достигнали на Кристина, с цел да получи званието „ лауреат “.
„ Резултатът на Кристина е незабравим и е най- високият, получен от възпитаник от Видинска област за последните 20 години на народен стадий на олимпиада по български език и литература “- споделя с задоволство учителката ѝ по литература Пенка Милушева.
Кристина е била единственият представител от Видинска област, класиран за националния стадий на олимпиадата по български език и литература. Получената от регионалната комисия оценка отличен 5.75 е доказана и от националната комисия, която е най- високата в страната /пълни шестици няма/. Кристина е била единствената единадесетокласничка от региона, класирана за присъединяване в националния кръг на олимпиадата по български език и литература предходната година, на която се класира измежду първите 10.
Ученичката от езиковата гимназия е и единственият участник от региона, който ще показа Видин и в националния кръг на олимпиадата по география и стопанска система в Стара Загора от 27 до 29 април, допълват от образователното заведение./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР