Дванадесетокласничка от Монтана стана за един ден кмет на областния

...
Дванадесетокласничка от Монтана стана за един ден кмет на областния
Коментари Харесай

Петима гимназисти управляваха община Монтана

Дванадесетокласничка от Монтана стана за един ден кмет на регионалния град край река Огоста. Възпитаничката на Природо-математическата гимназия Енея Георгиева инспектира дружно с градоначалника Златко Живков ремонта на актовата зала в постройката на учебното заведение в което учи.

„ Впечатлена съм от динамичността, отговорността и взимането на доста решения в разнообразни области, които се постановат в всекидневието на един кмет ”, съобщи момичето пред публицисти.

Инициативата „ Мениджър за един ден ” се организира за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е: „ Вдъхнови бъдещето “. Петима възпитаници влязоха на работа за един ден в община Монтана.

На заместител кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово-стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на общината бе Ралица Николова – също от ФСГ.

Те се срещнаха с главните задания, които взема решение управлението на общината в ръководството на европейските планове, административните услуги, градоустройството, чистотата, общинската благосъстоятелност филантропичните действия, интернационалното съдействие и най-много с планирането на проекто-бюджета за 2019 година. Участниците в самодейността получиха от кмета Златко Живков документи за ръководството си и туристически раници, оборудвани с термос, шалте, шапка и бутилка за вода.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР