Дванадесетият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов е хоспитализиран в

...
Дванадесетият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов е хоспитализиран в
Коментари Харесай

Шампионът по шах Анатолий Карпов е в кома след падане

Дванадесетият международен първенец по шахмат Анатолий Карпов е приет в болница в неврологичната реанимация на медицинския институт " Склифовски " в извънредно тежко положение, заяви РИА Новости, съобщи Сега.

" Карпов е признат в болничното заведение в събота - има счупена шийка на бедрената кост и черепно-мозъчна контузия. По предварители данни, става въпрос за рухване ", оповестява още организацията и прибавя, че 71-годишният Карпов, който е и народен представител от държавната Дума, е държан в изкуствена кома.

Според някои известия медиците в болничното заведение са открили след докарването на Карпов, че той се е намирал и в мощно алкохолно замайване. Появи се обаче и версия за нанесен побой над популярния шахматист.

Последното бе опровергано от дъщерята на Карпов - София. Тя твърди, че татко й е потърпевш при битов случай и по тази причина е в изкуствена кома в болничното заведение. От съветската шахматна федерация оповестиха: " Собщението, че Карпов е бил пребит, не отговара на действителността. Това е фалшив ".

Същевременно, на фона на доказания факт, че Карпов е в извънредно тежко положение в болничното заведение, неговият помощник - Алберт Степанян, съобщи пред РИА, че всичко със здравето на гросмайстора е наред.

Противоречивите изявления в действителност не успокоиха ситуацията и догадките не престават. Бизнесменът Андрей Ковальов, който пръв заяви, че над Карпов е осъществено нахлуване, описа, че е схванал това точно от помощника му Степанян.

" Позвъни ми най-близкият му помощник. Ако се беше обадил някой си там или да беше написано из интернет - това е друго. Всичко е станало тъкмо до Държавната дума ", сподели Ковальов.

Той изрично отхвърля да има вяра на версията, че шахматистът е паднал на улицата в положение на алкохолно замайване.

" Как по този начин Анатолий Евгениевич бил пийнал. Моля ви! Той е свят човек, просто би трябвало да го познаваш, с цел да схванеш, че няма такава причина. Или е някаква случайност, или някой изедник фанатик. Не зная дали може да е поръчково нахлуване. Него го знаят всички ", сподели Ковальов.

71-годишният Анатолий Карпов бе безспорен международен първенец по шахмат в интервала 1975-1985 година През 1985-а той загуби мача за купата от Гари Каспаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР